Karın ağrısının oldukça kolay anlaşılabilir nedenleri olmasıyla birlikte ciddi rahatsızlıklardan kaynaklıda etkili olabilmektedir. Günlük yaşantının olumsuz şekilde etkilenmesine neden olan karın ağrısı, sizlere önerilen besinlerle birlikte karın ağrısını giderebilirsiniz. Peki, karın ağrısına ne iyi gelir? Tüm detaylar yazımızda..

Karın Ağrısı Nasıl Geçer

  • Muz : Sindirim sorunlarının nedenlerinden biri olan hazımsızlık, karın ağrısına neden olabilmektedir. Beslenme planlamanıza daha fazla muz tüketimi ilave edebilirsiniz. Besin lifi bakımından oldukça zengin değerlere sahip olan muz, bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Nane: Şiddetli yaşanan mide bulantısı ya da sindirim sorunlarından kaynaklı karın ağrısının yaşanması durumunda nane, mide bulantısı ve bundan kaynaklı meydana gelen karın ağrısı gibi durumların azalmasına yardımcı olur. Doğal ağrı kesici özelliğine sahip olan nane, yemeklerinize de ilave ederek ya da nane çayı yaparak tüketimini sağlamanız faydalı olacaktır.
  • Zencefil Çayı: Kasların kasılması sonucunda karın bölgesinde ağrı meydana geliyorsa, antioksidan bakımından zengin olan zencefil çayının tüketimini sağlayarak ağrınızı hafifletmeniz mümkündür.
  • Elma Püresi: Muz ile aynı şekilde besin lifi bakımından zengin olan elma midenizin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Elmayı doğrudan ısıtarak tüketmek yerine püre haline getirmenizi tavsiye ederiz. Bu durumda karın ağrınız hafiflemeye başlayacaktır.
  • Yoğurt: Kabızlık gibi sorunlar için genel olarak yoğurt tüketimi iyi gelmektedir. İçeriğinde birçok faydalı içerik bulunmasıyla birlikte bağırsak hareketlerinin düzene girmesi sağlanır. Böylece midenin rahatlamasına yardımcı olur.

Evde Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

Sirke, elma püresi, zencefil çayı, nane limon, yoğurt, limonlu ballı su ve sirkeli ballı su gibi birçok bitkisel besinin tüketimi karın ağrısına iyi gelmektedir.

Karın Ağrısı Ne Zaman Geçer

Akut karın ağrısı genel olarak birkaç saat ila birkaç gün aralığı içerisinde düzene girmektedir. Kronikleşen karın ağrısı ise aralıklı olarak devamlılık gösterebilmektedir. Bu türdeki ağrılar haftalar, aylar hatta yıllar boyunca devamlılık sağlayabilmektedir. Bazı kronik durumlardan kaynaklı zaman içerisinde giderek kötüleşmekte olan ağrılara neden olabilmektedir.

Geçmeyen Karın Ağrısı

Mide ve bağırsaklarda bozukluklar, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, kadınlarda adet sancısı ve bazı kan rahatsızlıkları gibi çeşitli sebeplerden kaynaklı karın ağrısı meydana gelebilmektedir.

İshalden Dolayı Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

Havuç, soyulmuş elma, haşlanmış patates ya da patates püresi, yoğurt ve ayran gibi birçok besinin tüketimi ishalden kaynaklı karın ağrısına iyi gelmektedir.

Enfeksiyona Bağlı Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

Astasitler, sıcak kompres ve zencefil, nane çayı, rezene çayı gibi bitkisel çözümler ile birlikte hafif oluşan karın ağrıları için ideal bir tedavi yöntemidir. Ani, şiddetli ya da uzun süreli devam eden karın ağrısıyla acil müdahale gerekli olabilmektedir. Genellikle tedavi altta yatan sebeplerden kaynaklıdır. Yaşam tarzı ve beslenmede farklılıklar, ilaç tedavisi ya da ameliyat içeriğine sahip olabilmektedir.

Karın Ağrısının Nedenleri Nelerdir

Karın bölgesinin farklı kısımlarındaki ağrılar, o bölgede bulunan organların hastalıklarının belirtisi olabilmektedir. Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda regli sancısı, bazı kan rahatsızlıkları ve zona gibi çeşitli rahatsızlıklardan kaynaklı karın ağrısı meydana gelebilmektedir. Sadece karın boşluğundaki organlar olmamasıyla birlikte akciğer iltihapları, kalp krizleri ve kaburga kırıkları karın bölgesinde ağrıların oluşmasına neden olabiliyor.

Regli Döneminde Meydana Gelen Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

  • Bitki çaylarının tüketimi regli döneminde ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Öğünlerinizi daha hafif tüketin, aşırı yağlı ve baharatlı besinlerin tüketilmemesine özen gösterin. Böylece adet ağrınıza iyi gelecektir.
  • Karın bölgesine masaj uygulaması yapın.
  • Soğuktan korunun ve karın bölgesini daha sıcak tutmaya özen gösterin.