KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, geçen yılın kasım ayı işsizlik verilerine ilişkin, güçlü büyüme ve istihdama yönelik teşviklerin yansımalarıyla ilave istihdam yaratıldığını, istihdama yönelik bu teşvikler devam ederken bu yıl yeni uygulamaların da eklenmesiyle olumlu gidişatın süreceğini düşündüklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de işsizlik oranının, geçen yılın kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,8 puan azalarak yüzde 10,3 olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Kasım ayında işsizliğin bir önceki ayla aynı seviyede gerçekleştiğini belirten Zeytinoğlu, "İşsizlik oranının geçen yılın kasım ayında 2016'nın aynı ayına göre 1,8 puan gerilemesini olumlu buluyoruz. Burada istihdamın iş gücüne katılma oranından daha fazla artmasının etkisini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranının, 2015 ve 2014 yıllarının da altında gerçekleştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2017 Kasım ayında istihdam edilen kişi sayısı 1 milyon 448 bin kişi arttı. Bir önceki yıl ise bu sayı 2015'e göre sadece 391 bin kişiydi. Güçlü büyüme ve istihdama yönelik teşviklerin yansımalarıyla ilave istihdam yaratıldığını görüyoruz. İstihdama yönelik bu teşvikler devam ederken bu yıl yeni uygulamaların da eklenmesiyle olumlu gidişatın süreceğini düşünüyoruz. Ayrıca, genç nüfustaki işsizlik oranının 2016'ya göre 3,3 puan gerileyerek yüzde 19,3 olmasını ümit verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz."