RABAT (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed'in "Katar Milli Günü" dolayısıyla Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye tebrik mesajı gönderdiği bildirildi.

Fas resmi ajansı MAP'ın haberine göre, Kral 6. Muhammed, 18 Aralık Katar Milli Günü münasebetiyle Şeyh Temim'e gönderdiği kutlama mesajında, "iki ülke ve kardeş halkları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine özen gösterdiklerini" belirtti.

Fas Kralı mesajında, "Kardeş halklarımızın çıkarları doğrultusunda farklı alanlardaki ilişkilerimizi geliştirme çalışmalarını sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Mısır ve Bahreyn, 5 Haziran'da yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Söz konusu ülkeler, hava sahalarını Katar'a kapatmış, diplomatik ablukaya daha sonra bazı başka ülkeler de katılmıştı.

Fas bu süreçte, krizin çözümüne yönelik birtakım diplomatik girişimlerin yanı sıra Katar’a gıda yardımında bulunmuştu.

Katar devletinin resmi kuruluş tarihi 3 Eylül 1971 olmasına rağmen, devletin kurucusu kabul edilen Şeyh Casim bin Muhammed Al Sani'nin, 1878'de yarımadadaki kabileleri birleştirdiği ve "Katar devleti fikrinin temellerinin atıldığı" tarih olan 18 Aralık, 2007'de Emirlik tarafından alınan kararla her yıl "Katar Milli Günü" olarak ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.