KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 6 aylık gelinin, yaşadığı apartmanın 5. katındaki dairenin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili, haklarında "kasten öldürme" suçundan dava açılan kadının eşi, kayınbabası ve kayınvalidesi, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada maktul Songül B'nin eşi tutuklu sanık Furkan B, tutuksuz yargılanan kayınvalidesi Gülnaz B. ve kayınbabası Rüstem B. ile müştekiler kadının ağabeyi Sebahattin B. ve ablası Zekiye B. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Furkan B, ifadesinde akraba olduğu eşiyle olaydan 6 ay önce kaçarak evlendiklerini söyledi.

Evlenmeden önce üç kız arkadaşı olduğunu, gönderdikleri mesajlar ve resimleri evlendikten sonra telefonundan silmediğini belirten sanık, eski kız arkadaşlarından birinin evlendiğini duyduğunu ve gelinlik giydiği fotoğrafını kendisiyle paylaştığını anlattı.

Eşinin, bu mesaj ve fotoğrafları gördükten sonra çok sinirlendiğini kaydeden Furkan B, şu şekilde savunma yaptı:

"İzah etmeye çalıştım, anlamadı. Dışarıya yansıtmamaya çalıştık ama aramızda böyle bir sıkıntı vardı. Olay gecesi evde yattığım esnada bir anda eşimin sesiyle uyandım. Gözümü açtığımda eşimin mesajlarımı okuduğunu gördüm. Kendi kendine konuşup, bağırıyordu. 'Ne yapıyorsun? Seni kaç kez uyardım, istesem onlardan biri ile evlenirdim.' dedim. Birbirimize bağırmaya başladık. Yan odada uyuyan annem ve babam sesimizi duyup odamıza geldi.

Bunun üzerine eşim odadan çıktı, annem arkasından gitti. Eşim yan odanın açık olan penceresinden atlamış. Annemin, 'Derdin neydi yavrum?' diye ağladığını, babamın da 'Ocağımız söndü Furkan.' dediğini hatırlıyorum. Aşağı indim, ambulansla hastaneye götürdük. Orada hayatını kaybetti."

İşlemediği bir suç nedeniyle 5 aydır tutuklu bulunduğunu öne süren Furkan B, tahliyesini talep etti.

Duruşmada dinlenen sanıklar Rüstem ve Gülnaz B. de olay gecesi evde uyudukları esnada yan odadan gelen sesler üzerine uyandıklarını, oğulları ve gelinlerinin bulunduğu odaya gittiklerini, bu sırada maktul Songül'ün odadan çıkarak kendi odalarına gittiğini ve açık olan pencereden atladığını öne sürdü.

Suçsuz olduklarını savunan maktulün kayınvalidesi ve kayınbabası, beraatlerini talep etti.

Maktulün ağabeyi Sebahattin ve ablası Zekiye B. de sanıkların, kardeşlerini pencereden attıklarını iddia ederek cezalandırılmalarını istedi.

Tanıkların da dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, sanık Furkan B'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.