BUDAPEŞTE (AA) - Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Macaristan'da temaslarda bulunan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) heyetini kabul etti.

Oktay, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ve Macaristan'da yatırım yapma kararı alan Ravaber'in Genel Müdürü Harun Hasyüncü'yü büyükelçilik binasında kabul etti.

Budapeşte Ticaret Müşaviri Ayşe Başak Araslı'nın da yer aldığı görüşmede, Büyükelçi Oktay, heyete, Türkiye ve Macaristan ilişkilerindeki gelişmeler hakkında bilgi vererek Macaristan ile iş yapmak isteyen ihracatçı ve yatırımcılara büyükelçilik olarak gereken her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Büyüksimitçi, KAYSO heyetinin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için Macaristan'a geldiğini söyledi.

Macaristan’ın Miskolc kentine 23 milyon avroluk yatırım kararı alan iş adamı Harun Hasyüncü de yapacakları yaptırım hakkında bilgi verdi.

Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise Macaristan'daki çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, 14 Şubat'ta Szolnok ve Rakoczifalva kentlerinde belediye başkanlarını, kentlerde bulunan Osmanlı, Türk tarihi eserleri konusunda ortak çalışmaları yerinde görmek üzere ziyaret edeceklerini bildirdi.