TAŞKENT (AA) - Özbekistan, Kazakistan'da vatandaşlarının hayatını kaybettiği yolcu otobüsünde çıkan yangının nedenlerinin araştırılması için hükümet komisyonu kurdu.

Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in talimatıyla, Kazakistan'ın Aktöbe eyaletinde meydana gelen otobüs yangınıyla ilgili Başbakan Abdulla Aripov'un başkanlığında bir komisyonu oluşturuldu.

Dışişleri, İçişleri, Acil Durumlar ve Sağlık bakanlıkları ile ilgili kurum yetkililerinin yer aldığı komisyon, Kazakistan tarafıyla yangının sebeplerinin araştırılması ve ölenlerin kimliklerinin tespit edilmesine yönelik çalışmalarda bulunacak. Komisyon, ölenlerin aileleri ve yakınlarına gereken yardım ve desteği de sağlayacak.

Acil Durumlar Bakanlığınca yapılan açıklamada, komisyon üyeleri, kurtarma ve sağlık ekipleri ile uzmanların bulunduğu uçağın, yaşamını yitirenlerin cenazeleri ve yaralıların ülkeye getirilmesi amacıyla Kazakistan'a hareket ettiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Aktöbe eyaletinin İrgiz ilçesi yakınlarında meydana gelen kazadan yaralı kurtarılan 5 kişiden 2'sinin Özbekistan vatandaşı olduğunu kaydetmişti.

Astana Büyükelçiliği görevlilerinin olay yerine gittiği ve büyükelçilik bünyesinde de ölenlerin yakınlarına destek amacıyla acil telefon hattı kurulduğu duyurulmuştu.

Aktöbe eyaletinde seyir halindeki yolcu otobüsünde yangın çıkması sonucu 52 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı.