KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde bugün okunan cuma hutbelerinde Kudüs'e destek mesajları verildi.

AA muhabirine konuşan Kerküklüler, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını kesinlikle reddettiklerini ifade etti.

Kerkük kent merkezindeki Avcı Camisi İmam ve Hatibi Adil Mahmut, ''Bugünkü cuma hutbesini Kudüs'e ayırdık. ABD'nin Kudüs kararını şiddetle reddediyoruz.'' dedi.

Türkiye'nin başta Kudüs olmak üzere Müslümanlara ait tüm kutsal topraklara hamilik yaptığını ve hala da yapmayı sürdürdüğünü belirten Mahmut, ''Ne zaman ki Osmanlı bu topraklardan çekildi bu coğrafya bir daha rahat gün görmedi.'' diye konuştu.

Trump'ın açıklamasına ilk tepkinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmesinin, Türk milletinin asaletinin bir örneği olduğunu kaydeden Mahmut, ''Osmanlı padişahı 2.Abdulhamit tahtını kaybetme pahasına Filistin topraklarından taviz vermemiştir. Kimin bu dine daha çok sahip çıktığının en önemli kanıtı işte budur.'' dedi.

Yılmaz Musallalı isimli Kerküklü, ''Müslüman bir Kerküklü olarak kutsal Kudüs topraklarının İsrail'e teslim edilmesini kınıyorum.'' derken, Mahmut Avcı isimli bir diğer Kerküklü de 'Kudüs'ü İsrail'e teslim edenlerin onlardan hiç bir farkı yok.'' diye konuştu.