ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Irak Türkmen Cephesi’nin, Türkmen soydaşların yoğun olarak yaşadığı Kerkük'ün Musalla semtindeki bürosuna kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen roketli saldırıya ilişkin, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırının ardından Irak Terörle Mücadele Kuvvetleri ve Federal Polis unsurlarının bölgeye intikal etmesi ve gerekli güvenlik önlemlerini almasını yerinde bir gelişme olarak not ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi'nin bürosuna düzenlenen saldırının endişeyle karşılandığı belirtildi.

"Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırının ardından Irak Terörle Mücadele Kuvvetleri ve Federal Polis unsurlarının bölgeye intikal etmesi ve gerekli güvenlik önlemlerini almasını yerinde bir gelişme olarak not ediyoruz." değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, son dönemde sistematik saldırıların hedefi haline gelen Türkmenlere yönelik dünkü saldırıda ölüm veya yaralanma yaşanmamış olmasının teselli edici olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bununla birlikte, son 4 ayda onlarca Türkmen soydaşımızın hayatını kaybettiği veya yaralandığı saldırıları düzenleyen ve azmettirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılmalarını ve hesap sorulmasını bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Kerkük'te toplumsal barışı hedef alan eylemlerin tekrarlanmaması ve Irak'ın asli unsurunu oluşturan Türkmenlerin güvenliği için gerekli önlemlerin bir an önce alınması yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Türkmenler yalnız değildir ve haklarının korunması konusunda kararlılığımız tamdır."