SRINAGAR (AA) – Hindistan'da Cammu Keşmir eyaletine bağlı Kathua'da şubat ayında tecavüz edilerek öldürülen 8 yaşındaki Müslüman kız çocuğunun katil zanlılarının yargılanmasına başlandı.

Asifa Bano'yu öldürmekle suçlanan 8 zanlı, Cammu Keşmir Yüksek Mahkemesindeki ilk duruşmada haklarındaki suçlamayı reddetti.

Eyalet polisinin mahkemeye sunduğu tutanaklara göre, Müslüman göçer topluluğu Gujjarlara mensup bir ailenin kızı olan Asifa, göçerleri korkutup bölgeden kaçırmanın amaçlandığı nefret cinayetinin kurbanı oldu.

Tutanaklarda Asifa'nın zanlılar tarafından 7 gün boyunca bir Hindu tapınağında alıkonulduğu, burada tecavüz edilip öldürüldükten sonra cansız bedeninin yakındaki ormana atıldığı belirtildi.

Zanlılar arasında polis memurları da bulunuyor. Cinayetin planlayıcısının tapınağın 60 yaşındaki bekçisi emekli bir memur olduğu iddia ediliyor.

- Davanın başka bir eyalette görülmesini istediler

Duruşma öncesinde Asifa'nın ailesini temsil eden avukat Deepika Singh, davayı kabul ettiği için tecavüz ve ölüm tehditleri aldığını belirtti.

Singh, güvelik tehdidi nedeniyle davanın eyalet dışında görülmesini talep etti. Asifa'nın babası da davanın komşu Çandigar eyaletinde görülmesi için mahkemeye başvuruda bulundu.

Duruşma, 28 Nisan'a ertelendi.

Müslüman göçer topluluğu Gujjarlara mensup bir ailenin kızı olan Asifa, 10 Ocak'ta kaybolmuş, 17 Ocak'ta cesedi bulunmuştu.

Cammu Keşmir'de Hindu fanatiklerin küçük kızın katil zanlılarına destek için gösteriler düzenlemesi ve bu bu gösterilere iktidardaki Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisi (BJP) mensubu 2 eyalet bakanının da katılması eyalette topluluklar arası gerilimin ve nefret söyleminin boyutlarını gözler önüne sermişti. Gösteriye katıldıkları için kınanan bakanlar istifa etmek zorunda kalmıştı.

Ülke genelinde infiale yol açan cinayet, dün başkent Yeni Delhi ve diğer şehirlere kitlesel gösterilerle protesto edilmişti. Soruşturma sürecindeki suistimallere dikkati çeken protestocular, suçluların derhal adalet önüne çıkarılmasını talep etmişti.