Erkek veya kadındaki üreme ile ilgili oluşan bir kısırlık, enfeksiyon sorunu vb. Problemlerden dolayı tüp bebeğe başvuru yapılabilir. Erken menopoz durumunda uygulanabilen yumurta nakli sayesinde en hızlı şekilde kadınlardaki yumurtalıkların aktif olması sağlanmış olur, böylelikle kaliteli bir yumurtanın sperm ile döllenmesi çözümünü de bulmuş olabilirsiniz.

Çiftler, bebek yapmaya hazır olduklarında, enfeksiyon, erkek veya kadından kaynaklı bir şekilde çocuk olamama sorunlarında üreme tekniği olarak geliştirilen tüm bebek yöntemlerinde sperm nakli ile beraber kadının rahmine döllenen yumurtalar yerleştirilerek iyi bir aşamadan geçirilir. Bu noktada kadın üreme hücreleri olarak yumurtaların ve de erkek üreme hücresi olarak bildiğimiz spermlerin toplanıp vücut dışında yani laboratuvar ortamı içinde döllenmesiyle beraber tedavi süreci olarak başlatılır. Embriyo adı verilen yumurtaların döllenmesiyle beraber bölünme başladığında, ilk gelişim aşamalarında da laboratuvar ortamı içinde gerekli işlemler devam eder ve en son adımda ise anne adayı rahmine ilgili aşamalara gelmiş yumurtalar yerleştirilir. Bu süreç sonrasında ise, normal bir doğum sürecinden hiçbir farkı kalmayıp tüm süreç, normal gebelik olarak devam eder.

Genelde tüp bebek ile normal doğum arasında fark büyük bir seviyede sorulur. Bu konuda döllenen yumurtaların bölünmeye başlaması ve ilk aşamaların tamamının laboratuvar koşullarında gerçekleşmesi dışında hiçbir fark bulunmayıp, tamamıyla geri kalan süreçler doğal gebelik ile aynıdır. Böylelikle döllenen yumurtaların anne ramine tekrar geri yerleştirilmesi süreçleri dışında tüm şart ve koşullar aynı şekilde gebelik ile devam eder. Bu noktada sperm nakli gibi bir tedavi seçimi de yapılarak, sperm kalitesi iyi olmayan erkek eşler yerine en uygun şekilde sperm naklinin de tamamlanabilir olacağını söyleyebiliriz.

Herhangi bir nedenden dolayı erkek ya da kadınlarda oluşacak olan bir kısırlık sebebi ile doğrudan dışarıdan tüp bebek tedavisi alınabilir oluyor. Bu noktada gerçekten de alanında başarılı hastanelerle beraber birebir bu konuyla ilgilenen özel kliniklerden de destek alınabilir, bilgi ve yardım ile beraber şehir dışında da özel kliniklere başvurabilirsiniz. Bununla ilgili olarak ilk akla gelen tüp bebek Kıbrıs seçeceği, son yıllarda tüp bebek tedavisinde en yaygın adreslerde biri olarak bilinir.

En doğru tedavi yöntemleri olarak tercihlerinizi yapacağınız Kıbrıs’taki klinik ile birlikte çözüm bulabilir ve herhangi bir nedene bağlı oluşmayan gebelik sorunlarınıza çare olarak tüp bebek tedavileri yöntemlerinden en uygun olanını kendiniz için seçebilirsiniz. Gebe olmanın avantajları noktasında birçok rahatlığı tüp bebek teknolojiyle artık bulabilmek mümkün oluyor.