Kılcal damar tedavisi kişinin genetik yatkınlığa bağlı olarak oluşabiliyor ama tek neden bu değil. Örneğin cilt yapısı da bu hastalığın ortaya çıkmasında önemli bir etken. Çok kuru ya da hassas bir cilde sahipsen, bu hastalığa yakalanma riskin artıyor. Farklı rahatsızlıklara bağlı olarak östrojen ve kortizonlu ilaç kullanmak durumunda kaldıysan, bu ilaçlar da kılcal damarlarda sorunlara yol açabiliyor. Gebelik durumu ve cilt travmaları da bu hastalığa neden olan diğer faktörler. Ve tabii ki güneş! Bildiğin gibi güneşten gelen zararlı ultraviole ışınlarının ciltteki olumsuz etkileri oldukça fazla. Kılcal damar sorunlarının meydana gelmesinde güneşin bu zararlı ışınlarının da etkili olmasına şaşmamak gerek. İyimser bir tonla güneşten gerekli D vitaminini almak istediğini söyleyebilirsin ve tabii ki almalısın da. Ama bu iyi niyetinin altında bronzlaşma isteği olmasın lütfen. Güneş gören alanlarda vakit geçirmen gerekiyorsa mutlaka yüksek koruma faktörleri güneş kremlerini kullan.

Kılcal damar sorunlarına vücudun her bölgesinde rastlanabiliyor ama en çok göze geleni ve görüntüye yansıyanı yüz bölgesinde oluşanları. Yüzde daha çok burun üstünde ve kenarlarında, yanaklarda ve çene bölgesinde kılcal damar görüntüsünün oluştuğunu gözlemliyoruz. İyi haber şu ki yüzdeki kılcal damar tedavisi yöntemleri oldukça başarılı sonuçlar veriyor ve yüzündeki bu problemden kısa sürede kurtulmana olanak tanıyor.

Eğer kılcal damarlarında bu problemi yaşıyorsan asla yalnız değilsin çünkü toplamın %15’ lik kesimi de aynı sorundan şikayetçi. Bu cilt hastalığı koyu tenli kişilere göre açık tene sahip kişilerde daha fazla ortaya çıkıyor. Cilt lekeleri konusunda çoğu zaman dezavantajlı olan koyu tenli kişiler, kılcal damar sorunlarında ise avantajlı hale geliyor.

“Kılcal damar tedavisi doğru yöntem ile etkileyici sonuçlar veriyor”

Gelelim kılcal damar tedavisinde. Yüzündeki kılcal damarlar belirginleşti ve bu durum seni rahatsız ediyor. O halde sana güzel bir yöntem öneri sunabiliriz. Yüzdeki kılcal damar tedavisi yöntemleri arasında bir yöntem var ki gerçekten sonuçları oldukça etkileyici. Bu yöntem, lazerle tedavi yöntemi.

Diod lazer, Nd- Yag lazer ya da IPL lazer cihazları kılcal damar tedavisinde sıklıkla tercih edilen cihazlar. Biz sana lazer yöntemini anlatacağız ama altını çizerek belirtiyoruz ki tedavi yöntemin ile ilgili en doğru kararı doktorun verecektir. Biz seni sadece lazer yöntemi ile ilgili bilgilendireceğiz.

Lazer uygulamasının ana mantığı, sorun yaşanan kılcal damarda tahribat yaratmak ve bu sayede orada bulunan hali hazırdaki problemi yok etmektir. Lazer yöntemi bunu yaparken, tedavi edilecek bölgeye sadece damarları hedefleyen lazer sistemleri ile kılcal damarlar ısı ile yakılır. Bu ısı sayesinde damardaki sorunlu yerler tahrip olarak yok edilir ve geriye kalan kısımlar da organizmanın savunma mekanizmasının devreye girmesiyle yok olur. Bu ısı sadece damarları hedefler, çevre dokulara zarar vermez.

“Kılcal damar tedavisinde lazer yöntemi oldukça konforlu bir yöntem”

Lazer uygulaması sırasında acı hissetmezsin. Hatta çoğu zaman doktorlar bu işlem öncesinde uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulama gereği bile duymuyorlar. Lazer uygulama sonrasında, yüzünde çok hafif bir şişlik ve kızarıklık oluşabilir. Hissen de çok hafif bir batma hissi duyabilirsin ancak bu his dayanılmayacak bir acı kesinlikle değil. Seans sayılarına gelecek olursak… Her cilt probleminde hatta her sağlık probleminde olduğu gibi tedaviler yüzdeki kılcal damar tedavisi için de kişiye özel olarak belirleniyor. Öncelikle gittiğin merkezdeki dermatolog seni muayene edecek. Cilt tipini analiz edecek, sorununun sınırlarını belirleyecek, tıbbi geçmişine bakacak ve genetik yatkınlıklarını göz önünde bulundurarak senin için doğru bir tedavi yöntemi seçimi yapacak. Lazer işleminin senin sorunun için de uygun olacağını var sayarsak, seans sayılarının değişiklik gösterebileceğini söyleyebiliriz. Bazı hastalarda tek seans sonrası yeterli gelirken, bazı hastalarda ise yüzdeki kılcal damar tedavisi için birkaç seans uygulama yapılması gerekli olabiliyor.

İşlem sonrası ve tüm tedavi sürecinde işlem gören bölgeyi güneş ışınlarından uzak tutmaya dikkat etmelisin. Hatta sürekli olarak yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanmanı öneririz. Bir de yüzünü yıkarken çok sıcak su kullanmaman konusunda dikkatli olmalısın. Tercihin soğuğa yakın ılık bir su olmalı.

“Seni etkili bir tedavi sonucuna götürecek olan şey, doğru yere ve doğru kişiye başvurmuş olmak”

Şunu sakın unutma! İşlem için gittiğin merkez çok önemli. Bildiğin gibi artık herkes çıkıp da cilt bakım uygulamalarını çok iyi ve doğru yaptığını iddia edebiliyor. Ama kim bilgili ve tecrübeli bir dermatolog kadar yetkin olabilir? Hiç kimse! İşte bu yüzden öncelikle tedavi için nereye gitmen gerektiğine doğru bir bakış açısıyla karar vermelisin. Ucuz olan her zaman iyi midir? Unutma, sen bir cilt tedavisi yaptıracağın merkeze karar veriyorsun, çay içeceğin kafeye değil. Bu yüzden, yapacağın seçimdeki ilk kriterin kalite, tecrübe ve hijyen olsun. Zaten tüm bunlar sana başarılı bir sonuç getirecek ve stressiz bir şekilde endişe duymadan istediğin sonuçlara ulaşabileceksin.

Eğer sen de Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi uygulamalarından faydalanmak istiyorsan ve etkili bir kılcal damar tedavisi ile göz kamaştıran, sağlıkla ışıldayan, pürüzsüz bir cilde sahip olmaya karar verdiysen detayları öğrenmek, Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi ile ilgili bilgi almak ve Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi fiyatları için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaş ve randevunu planla…

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique