STRAZBURG (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, popülizmin büyük bir tehlike olduğunu ve bu sorunla ortak bir zeminde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Fransa'nın Strazburg kentinde 6'ncısı düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'na katıldı.

Fransa ve Avrupa Konseyi iş birliği ile düzenlenen forumun "Popülizm bir sorun mudur?" başlıklı paneline Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Nathalie Loiseau, Yeni Zelanda'nın eski Başbakanı Helen Clark ve Kanada Başbakanının AB ve Avrupa Özel Temsilcisi Stephane Dion konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan ve soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Popülizmin demokrasi için çok büyük bir tehlike olduğunu artık biliyoruz. Bununla ortak bir zeminde mücadele etmeliyiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, popülizmle mücadele zeminlerinden birinin de AB olduğunu vurguladı.

Popülizmin son dönemde güç kazandığını ve buna karşı yeni yöntemlerle mücadele stratejisinin geliştirilmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Siyasetçiler dünyadaki değişimleri yakından izler ve getirdikleri değişimleri zamanında görürse popülizm güç kaybeder." diye konuştu.

Avrupa'da yabancı karşıtı, ırkçı ve ayrımcı hareketlerin güçlendiğine işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye'den gelen binlerce göçmen Avrupa kapılarına dayandığında gerçeği farkettiler. Biz Aylan bebeği asla unutmadık. Bu insanlık tarihinde çok büyük bir ayıptır. Eğer mülteciler geldiğinde Avrupa uyanıyorsa, burada bir sorun var demektir." ifadelerini kullandı.

Popülizmle mücadelede muhalefete de büyük görev düştüğünü ve dik durup onurlu davranarak geçit vermemesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, aksi takdirde popülizmin meşrulaşacağı uyarısında bulundu.