ANKARA (AA) - Demokrasi Buluşmaları Platformu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin bazı yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde, platform üyeleri adına açıklama yapan eski Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Orhan Ünsal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 12 Eylül 2010 referandumu döneminde yaptıkları sivil inisiyatif çalışması üzerinden kendileri hakkında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla ve CHP grup Başkanvekilleri tarafından, iftiralara dayalı bir FETÖ kampanyası ile karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü.

İçişleri Bakanı Soylu ile 12 Eylül 2010 referandumu öncesinde İstanbul'da 2 gün toplantılar yaparak "nasıl bir tutum" içerisinde olunmasını tartıştıklarını belirten Ünsal, "Neticede, ülkemizin milli iradenin güçlenmesine katkı sağlayacağı, vesayet odaklarının gücünü kıracağı düşüncesiyle bu sürece olumlu katkı sağlamamızın demokrasimiz ve milletimiz açısından uygun olacağını değerlendirdik." dedi.

Aldıkları karar çerçevesinde, referandum kampanyası süresince illerde düzenledikleri "Demokrasi Buluşmaları"yla vatandaşları ve sivil toplum örgütlerini "Evet" tercihi yönünde bilgilendirdiklerini bildiren Ünsal, şöyle konuştu:

"Özellikle belirtmek isterim ki 12 Eylül 2010 referandumu öncesi buluşmalarımızda, mütevazı ama etkili salon toplantıları, konferans ve paneller düzenlendi. İddia edildiği gibi anons arabaları, afiş ve bayraklar kullanılmamıştır. Bu toplantılar Anadolu'nun çeşitli illerindeki arkadaşlarımız tarafından koordine edilmiştir. Yapılan tüm çalışmalar, bu ülkenin demokrasisine sahip çıkmak isteyen yerel siyasi aktörlerin, geçmişte siyasi faaliyette bulunduğumuz arkadaşlarımızın kendi inisiyatifi ve mütevazı imkanları ölçüsündeki katkılarıyla gerçekleşmiştir. Yapılan çalışmanın bağımsızlığına ve sivil inisiyatif karakterinin bozulmamasına özen gösterilmiştir. Sayın Süleyman Soylu ise bu toplantılarda bizlere refakat etmiş, arkadaşlarımızın kendi illerinde organize ettiği toplantılara katılmıştır.

Türk siyasi hayatının örnek sivil inisiyatif çalışmalarından biri olan bu çalışmanın bir örgütün finansman desteğiyle yapıldığı iftirasının atılması, CHP'nin ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mevcut siyaset tarzına uygun düşse de hem gerçeklere aykırı hem de bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur. Bu iftiranın bir FETÖ projesi ve saldırısı olduğu çok açıktır."

- "CHP'nin resmi internet sitesinde durmakta"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 17-25 Aralık operasyonları sonrası milletvekillerini yönlendirerek Bank Asya'ya açık destek verdiğini öne süren Ünsal, "Hesap açtırıp para yatırması kanaatimizce söz konusu iş birliğinin diğer delillerinden birisidir. Yine FETÖ ile mücadele konusunda tedbir uygulanan Koza-İpek ve diğer medya gruplarının önüne giderek, TV programlarına çıkarak bizatihi kendisi ve talimat verdiği milletvekilleri destek olmuştur. FETÖ medya organları için yayınladığı destek mesajları halen CHP'nin resmi internet sitesinde durmaktadır." ifadelerini kullandı.

Gelinen aşamada bu durumun adli makamlarca soruşturulmasını ve kamu davası açılmasını arz ve talep etme zorunluluğunun ortaya çıktığını belirten Ünsal, şunları kaydetti:

"Bu itibarla ismi bulunanlar ve Anadolu'nun her köşesinde ismini sayamadığımız birçok arkadaşımız, 2010 referandumu çalışmalarımızı itibarsızlaştırmak ve bizi bir terör örgütüyle ilintili göstermek maksatlı olarak ortaya konulmuş iftira neticesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bu tezgahın sözcüleri Bülent Tezcan, Özgür Özel, Engin Altay, Engin Özkoç hakkında iftira ve FETÖ terör örgütüne iltisakı nedeniyle suç duyurusunda bulunuyoruz."

Açıklamanın ardından Ünsal ve beraberindekiler, suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara adliyesine girdi.