ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde askere gidecek 390 genç için uğurlama töreni düzenlendi.

Ereğli Belediyesi ve Ereğli Muhtarlar Derneği'nin organizasyonunda belediye düğün salonundaki etkinliğe Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Kıdemli Albay Murat Türken, ilçe protokolü, 1998/1 tertip asker adayı 390 genç ile yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından vatani görevini yapacak asker adayları ile ailelerine Türk bayrakları hediye edildi.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından dua edildi.

Kaymakam Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, 1998/1 tertip askere gidecek gençlerin onurlu bir görev üstleneceklerini söyledi.

"Hiç şüphe yok ki asker ocağı Peygamber ocağıdır. Oraya giden insanlar o kutsal ocakta, asker, Mehmetçik olur." diyen Madenoğlu, şöyle konuştu:

"Vatanımızın, birlik, beraberliği ve bütünlüğü için her türlü kutsal değerimiz, millet, devlet, bayrağımız için sizler gerekirse canınızı, kanınızı verecek ve şehit olacaksınız. Biz sizlerin sağ salim buraya dönmenizi istiyoruz. Düşmana aman vermemenizi bekliyoruz. Sizler bizim gururumuz, onurumuzsunuz."

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da dünyanın hiçbir ülkesinde kına yakarak, davul, zurna ve düğünlerle asker gönderilmediğini belirtti.

Uysal, "Askerlik, millete, bayrağa ve vatana sevgidir, sevgilerin, aşkların en güzelidir. Vatan, millet, bayrak sevgisi, sevgilerin en güzeli, en kutsalıdır. Bugün sizler artık askere gidiyorsunuz. İnşallah askerliğinizi hayırlısı ile bitirip hayırlısı ile tezkerenizi alırsınız. Nöbet tutan, hudutlarda sınırlarımızı bekleyen tüm askerlerimize, polislerimize Rabbim güç, kuvvet versin. Sizler askere gidiyorsunuz ve artık adınız Mehmetçik." ifadelerini kullandı.

Ereğli Belediyesi tarafından gençlere içerisinde çeşitli giyim malzemelerinin de bulunduğu çantalar hediye edildi.

Bu sırada bazı asker ailelerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Asker adayları, düğün salonundan davul ve zurnalar eşliğinde uğurlandı.