KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de doğalgaz sıkışması nedeniyle 4 katlı bir binada meydana gelen patlamanın hasarı gün ışığında daha net ortaya çıktı.

Kurtuluş Mahallesi 738. Sokak'ta 4 katlı binanın giriş katında saat 01.20'de henüz belirlenemeyen nedenle gaz sıkışmasıyla kaynaklanan patlamanın ardından doğalgaz firması ve polis ekipleri incelemelerine devam ediyor. Cumhuriyet savcısı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Patlamanın basıncıyla binanın ilk katında bulunan dairelerin duvarları çökerken, cam ve çerçeve kırıkları ile bazı eşyalar sokağa savruldu.

Aynı sokakta yer alan ve hasar oluşan Akşemsettin Ortaokulunda eğitime bir gün ara verildi.

Patlamada yaralanan ikisi ağır 10 kişinin tedavileri hastanelerde devam ediyor.

Apartman sakinlerinden 81 yaşındaki Salim Okçu, AA muhabirine, akşam saat 23.30 gibi yattığını, saat 01.00 sıralarında bir gürültüyle uyandığını söyledi.

Nasıl olduğunu anlayamadıklarını anlatan Okçu, "Kapıya çıkamadım. Pencereler, kapılar uçmuş. Ev, kapkaranlık. Komşular geldi, beni buldular, çıkardılar. Buna şükür. Patlamadan önce doğalgaz kokusu vardı. Doğalgaz yetkililerini çağırdık, geldiler, baktılar. Kapıdan menfezi söktü, gitti. 'Sabah gelir bakarız, bir şey yok' dedi. Kabahat doğalgaz yetkilisinde. Gece 24.00 gibi o gitti, 01.15 gibi de patlama meydana geldi. Sabah gün ışıyınca gördüm, kendimden geçtim. 81 yaşındayım, 80 yıl sonra Allah bir ev vermişti. Gecekonduda oturuyordum, ne yapayım. Allah korudu bizi." diye konuştu.

Patlamada müstakil evi zarar gören Kemal Aksoy ise nasıl olduğunu bilemediklerini, evden dışarı kendilerini zor attıklarını ifade etti.

Patlama olduktan sonra ekiplerin kendisini ve yakınlarını evden uzaklaştırdığını anlatan Aksoy, "Benim, abimin ve annemin evinde hasar oluştu. Evlerimizin duvarları çatladı. Eşyalarımızı dahi alamıyoruz. 40 yıllık emek gitti." ifadelerini kullandı.