KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 4 sanığın yargılandığı davaların duruşmaları görüldü.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz sanıklar Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığında görevli Binbaşı M.U, Astsubay Ü.A. ile avukatları hazır bulundu.

"FETÖ/PDY'ye üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlamasıyla yargılanan M.U. ve Ü.A, önceki savunmalarını tekrarladıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Ocak'a erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuksuz sanık eski astsubay H.G. ve avukatı katıldı.

"FETÖ/PDY'ye üye olma" suçlamasıyla yargılanan H.G, savunmasında, askeri okul için yazılı sınava girmediğini, mülakat ile okula girdiğini söyledi.

Çarşı izinlerine çıktıklarında Y.A'nın kendilerine bir sonraki buluşma yerini ve tarihini bildirdiğini ileri süren H.G, "İlk yıl Ankara Pursaklar'da bir evde buluşuyorduk. 2. yıl ev değişti ve Ufuk isminde biri yer ve zamanı bildiriyordu. 2010 yılında Kırıkkale'de göreve başladım. ByLock listemde sadece bir kişi vardı." dedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Ocak'a erteledi.

Aynı mahkemedeki başka duruşmada da tutuksuz sanık eski polis memuru Tarık Canatan ile avukatı hazır bulundu.

"FETÖ/PDY'ye üye olma" suçlamasıyla yargılanan Canatan, savunmasında, HTS analizindeki kişilerin meslektaşı olduğunu ve araştırılmasını istediği bir hususun olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın beraatine hükmetti.