KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ''emniyet yapılanması'' kapsamında şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 37'si tutuklu 46 eski emniyet personelinin yargılandığı davada ara karar verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitimi Merkezi'nde oluşturulan duruşma salonuna yapılan duruşmaya, 34 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. 3 tutuklu sanık ise duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Sanık yakınları duruşma salonu önünde kurulan polis noktasında, üst aramasından geçirilerek salona alındı.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'nın verdiği esasa ilişkin mütalaaya karşı kararını açıkladı.

Yeltepe, tutuklu sanıklardan eski komiser Enes Aydın, Faruk Yücel, Mustafa Barış Özdemir ve Ömer Yıldırım'ın tahliyesine karar verildiğini belirtti.

Şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 33 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına hükmedildiğini aktaran Yeltepe, daha önceden tahliye edilen H.H.G ve T.E'in dosyalarının tefrik edilme taleplerinin reddedildiğini bildirdi.

Daha sonra tutuklu sanıklar duruşma salonundan çıkarılarak Ceza İnfaz Kurumu ring aracına bindirildi.

Duruşma, 14 Mayıs tarihine ertelendi.