KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'in de arasında bulunduğu 12 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar katıldı.

Bazı sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Eski Kırklareli İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek, savunmasında, 23 kez meslekten ihraç edildiğini ve mahkemeyi kazanması durumunda dahi mesleğine geri dönemeyeceğini söyledi.

Kendisine hain ve düşman muamelesi yapıldığını iddia eden Şimşek, hakkında birçok müfettiş raporu düzenlendiğini anlattı.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Topaldemir'in "FETÖ terör örgütü değil mi?" sorusuna Şimşek, "Ben FETÖ'yü terör örgütü olarak görmüyorum. Ben burada FETÖ/PDY'den yargılanıyorum. Bu sonradan bir terör örgütüne dönüştürüldü. Bunun da neden böyle olduğunu daha sonra açıklayacağım." şeklinde cevap verdi.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe de Şimşek'i, siyasi konulara girmeden savunma yapması yönünde sık sık uyardı.

Öte yandan tutuklu sanıklardan İbrahim Güneş ise duruşmaya kısa bir ara verilmesinin ardından, salondan çıkarken basın mensuplarına, "Hanım fotoğraf bekliyor, internette bulamıyormuş. Fotoğrafları saklayın, çıktığımda, çerçeveletip evime asacağım." diye konuştu.

Güneş, jandarma ekiplerinin uyarısıyla salondan çıkarıldı.

Duruşmaya kısa süre ara verildi.