KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, çalıntı ve kazalı araçların şasi numaralarını değiştirip, sahte belgelerle piyasaya sürmeye çalıştıkları iddia edilen 8 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kaman ilçesindeki bazı oto hırsızlığı olaylarının aydınlatılması için çalışma başlattı.

Çalışmayı genişleten ekipler, kazalı ya da çalıntı araçları, piyasadan topladıkları aynı model ve renkteki hacizli araçların şasi bilgileriyle sahte belgeler düzenleyip satan bir şebekenin olduğu bilgisine ulaştı.

Güvenlik kamerası görüntüleri ve verilen eşkal bilgilerini değerlendiren ekipler, şüphelilerin F.G, Ş.G, M.K, M.O, E.Y, K.Y, C.İ ve Ş.T. olduğunu belirledi. Kaman Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile zanlılar, Kırşehir'in Kaman ilçesi ile Ankara ve Kayseri'deki operasyonlarla yakalandı.

Şüphelilerle bir çalıntı, bir yakalamalı hacizli araç, 17 plaka, 3 araç ruhsatı, otomobil yedek parçaları, 25 fişek ele geçirildi. İkiz plakalı olduğu belirlenen bir araç için de yakalama kararı çıkarıldı.

Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.G, Ş.G, M.K ve Ş.T. tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.