Balık sınıfının en lezzetli türlerinden biri olan ton balıkları, genelde diğer balıklar kadar tercih edilmediği bilinse de günümüzde sağlık açısından birçok balık gibi insan sağlığına faydası oldukça fazladır. Ton balığı tüketmek istediğiniz zamanlarda en iyi beslenme en lezzetli ve en besleyici Omega 3, zengin protein içeriğinden faydalanmış olursunuz. Her mevsimde tüketimi mümkün olan konserve ton balıklarının günümüzde vücut sağlığına dair koruyucu birçok etkisi olduğu bilinir.

İş yaşamının da hayatınızın içerisinde yoğun bir yer kapladığı bilinince, pek fazla kendiniz için taze yemek yapma durumu olamayabiliyor. Böyle durumlarda vücudunuzun B vitamini, magnezyum, potasyum gibi değerli vitamin- mineralleri alması gerekir. Yüksek besin değerleri açıdan sağlıklı bulacağınız balık çeşidi olan ton balıklarıyla vücudunuzun beslenmesi gerek tüm besinlerini almaktasınız. Bunun dışında da yine birçok besleyici konserve ürünleriyle de kendi mutfağınızda birçok şeyi hazırlamak mümkün olabiliyor.

Yemeklerde Olmazsa Olmaz Lezzet: Domates Salçası

Domatesin sofralarımızda tüm yemeklerde kullanıldığı bir gerçekken günümüzde yemeklere harika dokunuş lezzetleri sunan, her öğünde bambaşka lezzetler veren salçalar, biber ve domates salçasıyla birlikte sofralarınızın lezzetli yemeklerine dokunuşlar katabilirsiniz. Domates salçası sofralarda olmazsa olmaz yemeklerin lezzeti olurken, güvendiğiniz ve doğru markaları tercih ederek en iyi seçimleri de buna göre yapmış olabiliyorsunuz.

Anadolu lezzetlerinden miras kalan domates salçası, Türkiye’nin o verimli topraklarından beslenen domateslerin harmanlanarak özel üretimlerle teneke konservelere konulmasıyla beraber küçük – büyük şekilde marketlerde satışa sunulan ürünleridir. Böylelikle neredeyse sofralarımıza zenginlik katan tüm yemeklerde domates salçalarını kullanır, lezzetli birçok yemeklerde de başı çekmesini isteriz.

Domates salçası seçiminde marketlerde her zaman güvenilir markaları tercih ettiğinizi biliyoruz… İşte bu markalar noktasında ne kadar tercih edeceğiniz markaya güvenebilirseniz, dilediğiniz salçanın da en iyi şekilde lezzetini yemeklerinize dahil etmiş olursunuz. Domates salçaları konusunda Fide markası, Çanakkale’nin en iyi yöresel lezzeti olarak tüm Türkiye’ye konserve salçaları satışı yapan markalarından biridir. Her zaman lezzetli, besin değeri yüksek ve bozulmasına önleyici tenekelerde salçalarınızın saklanması ve hazırlanması sağlanır.

1974 yılından bu yana Çanakkale’nin markası olan Fide konserve, salça ve konserve konularında üretimlerini en iyi şekilde 120 bin metrekarelik alana yayarak modern bir tesis düzeni içerisinde sağlamaktadır. Türkiye’nin verimli topraklarına sahip olduğunun farkında olan bu markanın yetiştirdiği taze sebze ve meyvelerin konserveleştirilerek yurtiçi ve yurtdışı ihracatıyla beraber her yıl 130 bin ton üretim yapmaktadır.