BARTIN (AA) - Bartın’da küçük evcil köpekleri gezdiriyormuş gibi yaparak, dikkat çekmeden hırsızlık yapacakları ev ve iş yerlerinin keşiflerini yaptıkları tespit edilen 9 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, oto sanayi sitesindeki bir büfeden 5 bin lira değerinde sigara, iş yeri kasasından da 200 lira para çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, olayda kullanılan otomobili tespit etti.

Olaydan bir süre sonra uygulama sırasında ekiplerin durdurduğu söz konusu otomobilde bulunan Özkul E. ve Burak D. gözaltına alındı. Burak D, yapılan sorgusunda büfeyi kendilerinin soyduğunu söyleyerek suç ortağı arkadaşları olan Muharrem Ü.’nün de olaya karıştığını belirtti.

Fırınlı Köyü'nde yaşayan Muharrem Ü’nün de gözaltına alındığı olayda şüpheliler, çalıntı eşyaları TOKİ konutlarında kiraladıkları bir evde sakladıklarını itiraf etti.

Evde yapılan aramada 187 paket sigara, 110 lira bozuk para, 4 adet fişek, 1 adet el dedektörü, 1 adet televizyon, 20 litre mazot olmak üzere çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen Mehmet K, Rüstem K, Davut G, Muharrem Ü, Özkul E. ve Doğan P. de emniyet ekiplerince gözaltına alındı.

Şüphelilerin, emniyette yapılan sorgusunda ve daha önce gerçekleştirdikleri hırsızlık olaylarına ait kamera görüntülerinde küçük evcil köpekleri gezdiriyormuş gibi yaparak, dikkat çekmeden hırsızlık yapacakları ev ve iş yerlerinin keşiflerini yaptıkları belirlendi.

Şüphelilerin, Bartın kent merkezinde 2 adet iş yeri hırsızlığı, Kozcağız beldesinde 6 kez enerji nakil kablo hattı hırsızlığı, İnkumu beldesinde 1 adet enerji nakil kablo hattı hırsızlığı, Bartın merkezinde 2 adet enerji kablo nakil hattı hırsızlığı, mazot hırsızlığı, Ordu’da 1 evden hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi.

Yine şüphelilerin, hırsızlık için girdikleri ev ve işyerlerinde altın ve değerli madenleri bulmak için dedektörlerle tarama yaparak ev sahiplerinin gizlediği altınların, yeraltına döşenen fiber kabloların yerlerinin tespiti için kullandıkları belirlendi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.