SAO PAULO (AA) - KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ başkanlığında çeşitli sektörlerden firma temsilcilerinden oluşan iş heyeti, 4-10 Eylül tarihlerindeki Brezilya programı kapsamında Sao Paulo şehrinde görüşmelerde bulundu.

Programa Sao Paulo Sanayi Odası’nı ziyaret ederek başlayan iş heyeti, Brezilya’da faaliyet gösterebilmek ve sektör temsilcileri ile iletişime geçebilmek için Brezilyalı yetkililerden bilgi aldı.

Sao Paulo şehrinden sonra Santos şehrine geçen Türk iş insanları, 147 yıl önce bir kahve birliği olarak kurulan Santos Ticaret Odası'nı, Brezilya’nın toplam ticaretinin yüzde 30'una ev sahipliği yapan Santos Limanı'nı ve kahve müzesini ziyaret ettiler.

Brezilya programını hakkında AA muhabirine konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Akdağ, “KOSGEB olarak 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri'nde finale kalmış olan 40 işletmemiz için 2 destinasyon belirledik. Bunlardan birincisi Brezilya, ikincisi Malezya ve Singapur’u hedef alan iki farklı destinasyon.” dedi.

Brezilya’ya çok farklı ölçekte, çok farklı sektörlerde, yurdumuzun muhtelif farklı illerinde faaliyetlerini gösteren 15 işletme temsilcisi ile geldiklerini belirten Akdağ, işletmelerimize yeni bir ufuk açabilme arayışında olduklarını söyledi.



- "Brezilya, Güney Amerika'da iş yapmak isteyenler için çok önemli bir destinasyon"



Programa katılan işletmelerin kimilerinin Brezilya’da gerçekten bir fırsatın olduğunun farkına vardıklarını ve geleceğe dair planlamalar içerisinde de Brezilya’yı hedef ülke olarak seçmiş olduklarını ifade eden Ahmet Akdağ sözlerine şöyle devam etti:

“Şu ana kadar öğrendiğimiz, anladığımız kadarıyla Brezilya’nın, Güney Amerika kıtasında iş yapmak isteyen işletmelerimiz için çok önemli bir destinasyon olduğuna karar verdik. Çünkü Brezilya’nın bu coğrafyadaki Şili, Peru, Arjantin, Kolombiya gibi diğer ülkeler ile çok rahatlıkla temas kurulabilecek bir bölge olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bu işletmelerimizin burada ciddi temasları, irtibat noktaları olsun, şirket temsilcilerimiz de burada iş yapabilmeye dair en azından yarınlarda aksiyona geçebilecek bir plan oluşturarak ayrılsınlar istiyorum. Bu manada başarılı bir gezi olduğunu söyleyebilirim.“

10 Eylül’de sona erecek Brezilya programı, farklı şehirlerdeki bir dizi görüşmeler ile devam edecek.