PRİŞTİNE (AA) - Kosova hükümeti, ülkedeki "Özgürlük, Demokrasi ve Adalet" Halk İnisiyatifi Genel Başkanı Oliver İvanovic’in öldürülmesini şiddetle kınadı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, İvanovic’in öldürülmesinin hukukun üstünlüğüne ve Kosova topraklarında düzen sağlanması yönündeki tüm çabalara tehdit teşkil ettiği belirtildi.

Şiddetin kim tarafından veya kime yapıldığına bakılmaksızın kabul edilemez bir şey olduğuna dikkat çekilen açıklamada, tüm vatandaşlara olayın aydınlığa kavuşması için ilgili makamlarla iş birliği içinde olma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, faillerin yakalanıp adalet önüne çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Kosova'daki "Özgürlük, Demokrasi ve Adalet" Halk İnisiyatifi Genel Başkanı İvanovic, Kuzey Mitrovitsa şehrindeki ofisi önünde bu sabah saat 08.00 sularında uğradığı silahlı saldırıda yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Silahlı saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilmişti.

Kosova'daki savaşta Sırp paramiliter grupların komutanlığını da yapan İvanovic, savaşta Arnavut sivillere yönelik işlenen suçlar nedeniyle 2016 yılında 9 yıl hapse mahkum edilmişti. Yüksek Mahkeme, 2017 yılında bu kararı bozmuş ve İvanovic’in yeniden yargılanmasına hükmetmişti. İvanovic, tutuksuz yargılanıyordu.