PRİZREN (AA) - Kosova'nın güneybatısında yer alan Prizren şehrinde, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından "Korolarla Dostluk Konseri" düzenlendi.

Tarihi Mehmet Paşa Hamamı'ndaki Türkçe ve Arnavutça şarkıların icra edildiği konsere, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferra Şinik ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri katılırken etkinliğe Prizren halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Konserde, YEE'nin çalışmalarına destek verdiği Priştine Türk Müziği Kadınlar Korosu, Prizren Türk Müziği Zübeyde Hanım Kadınlar Korosu, Necmiye Pagaruşa Arnavut Müziği Kadınlar Korosu ve İpek Arnavut Müziği Kadınlar Korosu sahne aldı.

Kosovalı koroların yanı sıra Trabzon'dan gelen Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Candan Sesler Öğretmenler Korosu da yöresel enstrümanlarıyla konsere eşlik ederek Türkçe eserler seslendirdi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, açılış konuşmasında, çok kültürlülüğün sembolü olarak nitelendirdiği Prizren'de bulunan 5 kadın korosunun dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneği olduğunu dile getirdi.

Kılıç, "Müzik insanlığın ortak dilidir. Bu akşam burada hem Kosova Türk korosu, hem Kosova Arnavut kadınlar korosu, hem de Türkiye'den gelen kadınlar koromuzla, Kosova-Türkiye ilişkileri ve o kopmaz bağlarımızı daha da pekiştirmek adına, bütün insanlık için, buradan tüm dünyaya dostluk mesajı iletilecek." dedi

YEE Priştine Müdürü Mehmet Ülker de AA muhabirine yaptığı açıklamada, müziğin evrensel bir dil olduğunu ifade ederek "Müziğin evrensel dili toplumları ve insanları bir araya getirir. Bizim hedefimiz, Türkiye'deki korolarla buradaki koroları bir araya getirmek, Kosova'da var olan Türk kültürünün müzik üzerinden tanıtımına aracılık etmek ve toplumlar arasındaki bağı güçlendirmek, bir köprü kurmaktı. Bir birliktelik ağı kurmaktı. Bu şekilde bunu başardığımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürü Muhittin Yücealtay ise Osmanlı'dan bugüne kadar taşınan bu tür etkinliklerin kardeşliğe ve dostluğa önemli katkı sağladığını dile getirdi.