PRİZREN (AA) - Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ev sahipliğinde Prizren kentinde 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi.

Türkiye Priştine Büyükelçiliği himayelerinde, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) koordinesinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kosova Türk Öğretmenler Derneği (KTÖD) iş birliğiyle "Kosova’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması ve Hizmetiçi Eğitim" semineri gerçekleşti. Etkinliğe, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, KTÖD Yönetim Kurulu Başkanı Akif Gaş'ın yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri ile Kosova’da Türkçe eğitim veren çok sayıda öğretmen katıldı.

Büyükelçi Kılıç, programda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin değeri ve önemine vurgu yaparak, "Kosova Türk toplumu yarım asrı aşan bir gayretle diline sahip çıkıyor ve şüphesiz bu başarıdaki aslan payı siz öğretmenlerimizindir. Sizler sadece Türkçemizi ve Türkçe eğitimi bu topraklarda yaşatmakla da kalmıyorsunuz aynı zamanda Kosova toplumuyla bütünleşmiş, saygılı ve iyi yetişmiş bir Türk toplumu da inşa ediyorsunuz. İşte bu nedenle sizler herkesten ve her meslekten çok ayrı bir yer ve önemdesiniz." dedi.

KTÖD Yönetim Kurulu Başkanı Gaş da derneğin amacının Kosova’daki Türk diline sahip çıkarak yüceltmek ve Türkçe eğitimini yaşatmak olduğunu dile getirerek, bugüne kadar ülkedeki Türkçe eğitimine verdikleri desteklerden dolayı Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği, Prizren Başkonsolosluğu, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Kosova’daki Mehmetçiklere teşekkür etti.

Öte yandan konuşmaların ardından "Uzaktan Türkçe Öğretimi ve Türkçenin Sesi Radyosu" ve "Öğretimde Bilişim Teknolojisi" konularından uzmanlarca seminer verildi.