ORDU (AA) - Ordu'da çocuk yuvasında kalan 9 yaşındaki Azime Canbay, Vali Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz'un girişimleri sonucu sağlık sorunlarından kurtuldu.

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası'na gerçekleştirdiği ziyarette, yüzünde oluşan kitle nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Canbay'ın durumunu gören Selda Yavuz, küçük kızın tedavisi için girişimde bulundu.

Bunun üzerine Azime Canbay, 23 Ekim 2017'de Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde ameliyat edildi.

Yaklaşık 8 saat süren ameliyatın ardından tedavisine Ankara'da devam edilmesine karar verilen Canbay için Vali Seddar Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile görüştü.

Azime Canbay, Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde yaklaşık 8 aylık tedavi sonrası sağlığına kavuşarak Ordu'ya döndü.

Selda Yavuz, tedavi sürecinde durumuyla yakından ilgilendiği küçük Azime'yi kaldığı Ünye Sabancı Çocuk Yuvası'nda ziyaret etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette Azime Canbay, "Vali annem" diye hitap ettiği Yavuz'a teşekkür etti.

Yavuz, Azime Canbay'ın sağlığına kavuşarak yeniden yuvasına dönmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

"Çocuk yuvaları ile sevgi evlerinde kalan çocuklarımızı yalnız bırakmamaya, her fırsatta ziyaretlerde bulunmaya özen gösteriyorum. Azime'yi de yine gerçekleştirdiğim bir ziyarette tanıma fırsatı bulmuş, yaşadığı sağlık sorununun çözümü noktasında da gereken hassasiyeti göstermiştik. Bugün yeniden küçük kızımızla bir araya geldik. Azime'nin yeniden sağlığına kavuşarak arkadaşlarının arasına dönmesi dolayısıyla ne kadar sevindiğimi, mutlu olduğumu kelimelerle anlatamam."