Özgür bir ortama sahip olduğundan dolayı piyasa fiyatı 30 bin TL olan aracı farklı bir fiyat üzerinden bu pazarlarda bulabilirsiniz. Bazı galeriler peşinatsız araba satın almanıza imkan sağlarken, bazı galericilerde araba tutarının belirli bir oranı kadar peşinat talep edebilmektedir. Yani tamamen bu fiyatların galeriden galeriye göre değişkenliğe sahip olduğunu belirtmek gerekir.

Peşinat ödemesi yapıldıktan sonra ise geri kalan tutar taksitler halinde ödenebilir. Senetin hazırlanmasından sonra noter aracılığıyla gerekli işlemler başlar. Rehin koydurma parası, satım ücreti bu aşamada alıcı tarafından ödenir. Bu adımdan sonra ilgili borç ödenmediği takdirde avukat yardımıyla araç geri alınabilir. Senetle araba satışı yapan çok sayıda yer vardır. Ancak çoğunluklu olarak İstanbul ve İzmir’de senetle araba satışı yapan adreslerin bulunduğunu belirtmek gerekir.

Aynı zamanda bu tarz yerler çoğu zaman internet üzerinden de senetle araba satışı ilanlarını yayınlayabiliyor. İlanları takip etmek daha kolay olurken daha sonraki aşamada ilanı veren kişiyle yüz yüze görüşme yapılabilir. Kısa bir araştırma yaparak internet üzerinden senetle araba satan yerleri keşfedebilir ve uygun gördüğünüz ilanların sahibiyle yüz yüze görüşmeyi tercih edebilirsiniz.

Senetle araba satın almak özellikle taşıt kredisi alamayan kişiler için oldukça uygundur. Bu sayede kredi notunu yükseltme, kefil bulma gibi çalışmalara gerek kalmadan daha rahat şartlar altında araç sahibi olunabilir. Ancak bu şekilde araç satın almak normal şartlara göre çok daha pahalıya gelecektir. Özellikle taşıt kredisi almakta zorluk çeken ve acil olarak araç satın almak isteyenlerin yöneldiği bir yoldur. Araca daha fazla para ödemek istemeyen kişiler ise tercihlerini taşıt kredisi olanağından yana kullanmak isteyebiliyor.