ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca gençlere yönelik plastik sanatlar alanında düzenlenecek "Güncel Sanat" ve "Afiş Tasarım" yarışmalarına başvurular başladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek, genç sanatçıları keşfetmek, yenilikçi üretimleri artırmak ve bu eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla "Kapıları Aralamak" konulu "Genç Sanat: 4. Güncel Sanat Proje Yarışması" ile genç tasarımcılar arasında farkındalık oluşturmak üzere "2018 Troya (Troia) Yılı" konulu "Genç Sanat: 2. Afiş Tasarım Yarışması" düzenlenecek.

Bakanlığın başvuru ve seçici kurul değerlendirmesini daha sonra ilan edeceği yarışmalara başvurular, bu yıl ilk defa internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler "Kapıları Aralamak" konulu "Genç Sanat: 4. Güncel Sanat Proje Yarışması" için 1 Mart-30 Nisan, "2018 Troya (Troia) Yılı" konulu "Genç Sanat: 2. Afiş Tasarım Yarışması" için de 1 Mart-23 Nisan'da başvuru yapılabilecek.

Yarışmaların ayrıntılı bilgi ve şartnamesine "http://www.kultur.gov.tr/" ve "http://www.guzelsanatlar.gov.tr" adreslerindeki duyurular bölümünden ulaşılabilecek.