KIRKLARELİ (AA) - Trakya'da Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş hayvanlara "kuaför" hizmeti sunan ve halk arasında "kırkımcı" olarak bilinen kişilerde bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Kırklareli'nde besiciler kurban bayramı öncesi küçükbaş hayvanlarını alıcılarının karşısına daha bakımlı çıkması amacıyla "kırkımcı" bakımından geçiriyor.

Yünleri kırkılan, toynak bakımları yapılan kurbanlık koyun ve keçiler, derelerde yıkandıktan sonra pazarlara götürülerek alıcıyla buluşuyor.

Bayrama sayılı günler kalması nedeniyle, telaş saran besiciler ise kentteki kırkımcılardan randevu almak için çaba harcıyor.

Hayvanın büyüklüğü ve yün hacmine göre 5-15 lira arasında ücret alan kırkımcılar son günlerde yoğun mesai yapıyor.

- "Talepleri karşılamakta güçlük çekiyoruz"

Kırkımcı Kadir Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesinde ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Kurbanlıkları en iyi şekilde bayrama hazırladıklarını belirten Sarı, "kuaför hizmeti" sundukları kurbanlıkların alıcılarının karşısına daha temiz ve bakımlı çıktıklarını anlattı.

Yoğun bir şekilde mesailerini sürdürdüklerini belirten Sarı, "Yaklaşık 1 ay önce mesaimize başladık. Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklarımızı bayrama hazırlıyoruz. Tüyleri temizlenmeyen hayvanlar alıcıları tarafından pek tercih edilmediğinden, işlerimiz şu an çok yoğun, yetişmekte güçlük çekiyoruz. Bayramın son gününe kadar kırkım mesaimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kırkım yapılan hayvanların daha güzel gözüktüğünü ifade eden Sarı, 5 kişilik ekip ile günde yaklaşık 600 hayvan kırktıklarını dile getirdi.

Hayvanlara en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını vurgulayan Sarı, "Bize ulaşan besicilere mobil aracımız ile gidiyoruz. Burada da kırkımlarımızı yapıyoruz. Bayram öncesinde ise gece gündüz demeden mesaimizi sürdürüyoruz. 15 gün sonraya gün verdiğimiz besicilerimiz var." dedi.

Besicilerden Abidin Kapıcı ise kuaför hizmeti alan kurbanlıkların alıcıların daha fazla dikkatini çektiğini bildirdi.