MERSİN (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İçerisinde bulunduğumuz ve tamamıyla dış kaynaklı ekonomik türbülanstan çıktığımızı hep beraber göreceğiz. Orta vadede bunun başarılı sonuçlarını elde edeceğiz ve belirli merkezler değil, Türkiye'nin her yerinde ekonomik bakımdan daha ileriye doğru gittiğimiz bir dönemin içerisine gireceğiz." dedi.

Kurtulmuş, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Mersin Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti.

Vali Su, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte birçok projenin yapımının sürdüğü, çalışmaların da devam edeceğini belirtti.

Numan Kurtulmuş da Hükümetin son yıllarda verdiği desteklerle Mersin'in önemli yatırımlar aldığını vurgulayarak, kentin Akdeniz'in cazibe merkezlerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın tamamlanmasının ardından Mersin ve Adana'nın yanı sıra bölgeye güç kazandıracağını kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"İçerisinde bulunduğumuz ve tamamıyla dış kaynaklı ekonomik türbülanstan çıktığımızı hep beraber göreceğiz. Orta vadede bunun başarılı sonuçlarını elde edeceğiz ve belirli merkezler değil, Türkiye'nin her yerinde ekonomik bakımdan daha ileriye doğru gittiğimiz bir dönemin içerisine gireceğiz. Mersin bu anlamda imkanlarıyla, potansiyelleriyle Türkiye'nin daha da kalkınmaya müsait olan illerinden biridir. Hep beraber, merkezi hükümetle birlikte inşallah Mersin'i daha ileriye götüreceğiz."

Elvan da Mersin'in birçok alanda büyük potansiyel barındırdığını belirterek, kente başta Kazanlı Turizm Bölgesi ve Çukurova Bölgesel Havalimanı gibi önemli yatırımlar kazandırıldığını aktardı.

Bazı yatırımlarda yaşanan yavaşlamanın giderileceğini vurgulayan Elvan, "Yüklenici firmalarımızın bazılarının finansal açıdan biraz darboğaza girmelerinden dolayı yatırımlarımızda bir miktar yavaşlamayı sizler de gözlemliyorsunuz ama süratle biz bunları telafi edeceğiz. Bu yatırımları hızlandırma noktasında gerekli adımları atıyoruz." diye konuştu.

Elvan, Mersin'e de yatırımların süreceğini işaret ederek, "Önümüzdeki süreçte inşallah Mersin sadece Türkiye'nin değil bu bölgenin, coğrafyanın en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. En ufak bir tereddüdünüz olmasın. Tarımıyla, ticaretiyle, sanayisiyle, turizmiyle hangi alana bakarsanız bakın büyük bir potansiyelle karşı karşıyasınız. Dolayısıyla bunların harekete geçirilmesi noktasında el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Yerel seçimlere de değinen Elvan, "Yerel seçimler son derece önemli. Mersin de artık merkezi hükümetle uyumlu bir belediye altyapısının oluşturulmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bu noktada da yapılacak çok iş olduğunu biliyoruz." dedi.

Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülke olarak biz güçlü bir ülkeyiz. Artık 2000'li yılların başlarındaki Türkiye yok. Türkiye çok daha farklı çok daha güçlü. İnşallah biz, kurda yaşanan birkaç aylık dalgalanma, faiz artışı gibi sorunların üstesinden geliyoruz. Gerekli önlemleri hükümetimiz zaten aldı. Alınması gereken önlemleri de bundan sonraki süreçte alacak. Hep şunu söylüyoruz, 'Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır' diyoruz. Gerçekten bizim ekonomik altyapımız son derece sağlam. Yeter ki biz Hükümetimize, ülkemize inanalım, güvenelim. Bunları sağladığımız müddetçe inşallah bu süreçleri de aşacağız."

Kurtulmuş ve Elvan öğle namazını Ulu Cami'de kıldıktan sonra çevredeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.