KUVEYT (AA) - Kuveyt, Suudi Arabistan Spor Kurulu Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Turki Al Şeyh'in, Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Halid er-Ravdan'a yönelik ifadelerini, "hakaret içerikli" olarak nitelendirerek kınadı.

Kuveyt resmi ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carullah, ülkesindeki Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdulaziz el-Fayiz ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı.

Suudi büyükelçiyle "olumlu ve yapıcı" bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Carullah, "Kardeşçe ilişkilerimiz çerçevesinde, kamuoyunda takdir toplayan ve güvenilen bir isim olan Ravdan'a yöneltilen hakaret içerikli ifadeleri kabul etmediğimizi ve esef duyduğumuzu da ilettik." dedi.

Suudi müsteşar Al Şeyh'in ifadelerini kınayan Carullah, "Bu tür açıklamalar, iki kardeş ülke arasındaki dostluk ilişkilerine zarar verir." diye konuştu.

Al Şeyh, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kuveytli Bakan Ravdan'ın Katar ziyaretindeki sözlerine işaret ederek, "Ravdan. Özetle; kanıtlanmış gerçeklere karşı, mevki şemsiyesi altında geçimini temin eden kişi. Bu isim, Suudi Arabistan'ın Kuveyt'le kardeşlik ilişkilerine zarar veremeyecektir. Söyledikleri yalnızca kendini bağlar." ifadelerini kullanmıştı.

Kuveyt, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında 5 Haziran 2017'de patlak veren Körfez krizinin çözümünde ara buluculuk rolü üstleniyor.