TRABLUS (AA) - Libya Yasa Dışı Göçle Mücadele Teşkilatı, yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek isteyen 98 kaçak göçmenin kurtardığını açıkladı.

Teşkilat tarafından Facebook'tan yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı sahil güvenlik ekiplerince 43'ü kadın ve çocuk 98 Afrikalı yasa dışı göçmenin kurtarıldığı belirtildi.

Göçmenleri taşıyan botun Akdeniz'de arızalandığı aktarılan açıklamada, kurtarma operasyonu ardından göçmenlerin gereken hizmetlerin verilmesi için Yasa Dışı Göçle Mücadele Merkezine nakledildiği kaydedildi. Açıklamada, teşkilatın kurtarılan göçmenler hakkında bilgi almak ve ülkelerine dönmelerini kolaylaştırmak amacıyla geçici bir belge çıkarmak için büyükelçiliklerle temasa geçtiği ifade edildi.

Libya'da UMH'ye bağlı Deniz Kuvvetleri, dün Tunus sınırındaki Ebu Kemmaş bölgesi açıklarında 121 kaçak göçmenin kurtarıldığını duyurmuştu.

Siyasi karışıklıklara sahne olan Libya, Afrikalı göçmenlerin Avrupa'ya geçişinde önemli bir durak olarak öne çıkıyor. Her yıl ülkelerindeki çatışmadan kaçan onbinlerce kişi daha iyi koşullarda yaşama hayaliyle Libya üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor.

Yerel ve uluslararası resmi kaynaklara göre, Libya'da 24 ülkeden göçmen bulunuyor. Bunların yüzde 95'ini, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan Afrikalılar oluşturuyor.