TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Fransa'nın Trablus Büyükelçisi Brigitte Curmi'yi kabul etti.

Serrac'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Trablus'ta bir araya gelen ikili, Libya'nın siyasi ve güvenlik durumunu ele aldı.

İki ülke arasındaki derin ilişkilere vurgu yapan Serrac, Libya'da barışçıl temeller üzerinde seçimler yapılması gerektiğini belirtti.

Fransa'nın Trablus Büyükelçisi Brigitte Curmi ise ülkesinin, Libya'da istikrarın gerçekleşmesini istediğini ve yapılması beklenen seçimlerin başarılı olmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, Fransa'nın Trablus Büyükelçiliğinin gelecek ay sponsor olacağı ve Fransa'dan büyük şirketlerin katılacağı ekonomi forumu konuşuldu.

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, geçen eylül ayında ülkedeki krizin çözümü için üç aşamalı bir eylem planı önerisinde bulunmuştu.

Selame, eylem planının birinci aşamasının Suheyrat Anlaşması'nda değişiklik yapılmasını, ikinci aşamasının önceki müzakerelere katılmayan siyasi grupları bir araya getiren ulusal konferans düzenlenmesini, üçüncü aşamasının ise anayasa için referanduma gidilmesini, parlamento ve cumhurbaşkanının da anayasaya uygun olarak seçilmesini öngördüğünü belirtmişti.

BM yol haritasına göre seçimlerin 2018 yılı bitmeden yapılması bekleniyor.