TRABLUS (AA) - Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin (TM) destek verdiği General Halife Hafter güçleri, komşu ülkelerden gelen ve "Afrikalılar" olarak adlandırılan grupların Libya'yı terk etmeleri için 9 gün süre verdi.

Hafter güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyinde bulunan Afrikalılara "yasa dışı milis grupların peşine takılmama ve güneyin emniyeti ile istikrarını sarsmama" konusunda uyarıda bulunuldu.

Buradaki Afrikalılara Libya topraklarını terk etmeleri ve ülkelerine geri dönmeleri için 17 Mart'a kadar süre verildiği belirtilen açıklamada, aksi takdirde havadan ve karadan tüm askeri imkânlarla, güç kullanılarak ülkeden çıkartılacakları kaydedildi.

Açıklamada ayrıca güneyde yaşayan kabile liderlerine ve ileri gelenlere Libyalı olmayan Afrikalıları koruyan ve yardım edenlerin ihbar edilmesi çağrısı yapıldı.

Ülkenin güneyindeki Sebha kentinde 25 Şubat'tan bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Yerel kaynaklar, çatışmaların Tebu ve Süleymanoğulları kabileleri arasında gerçekleştiğini ifade ediyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Hafter güçleri ise "yabancı paralı askerlerin" çatışmaların taraflarından biri olduğunu belirtiyor.

Tobruk merkezli TM'nin destek verdiği General Halife Hafter de pazartesi günü, ülkenin güneyinde operasyon başlatılması için talimat vermişti.

Kentte Hafter güçleri ile UMH birliklerinin konuşlandığı belirtiliyor. Sebha Belediyesi tarafından cumartesi günü yapılan açıklamada, kentteki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 120 ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ifade edilmişti.