TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın, Avrupa Birliği (AB) Konsey Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinde Libya'daki ekonomik ve siyasi durumunun yanı sıra yasa dışı göç ve kaçakçılık konularını ele aldığı bildirildi.

UMH Başkanlık Konseyi Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5. Afrika Birliği - Avrupa Birliği Zirvesi nedeniyle Fildişi Sahili'nde bulunan Serrac ve Tusk zirve öncesinde Abidjan kentinde bir araya geldi.

Açıklamaya göre, Tusk, AB'nin Libya'da UMH'ye desteğinin sürdüğünü, Başkanlık Konseyi'nin ülkenin toparlanması ve istikrarına gösterilen çabası, ayrıca göçmenlere yönelik ihlal iddialarının incelenmesi için komisyon oluşturulması gibi sorunların çözümüne ilişkin yapılan çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Serrac da görüşmede AB'nin Libya'nın içinde bulunduğu krizden çıkması için gösterdiği çaba ve insan ticaretine karşı mücadelede sunulan teknik desteklerinden duyulan memnuniyeti ifade etti.

Libya UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac dün 5. Afrika Birliği - Avrupa Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere Fildişi Sahili'nin Abidcan kentine gitmişti.

CNN International, 14 Kasım'da, Libya'nın başkenti Trablus'ta Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığı iddiasını destekleyen görüntüler yayınlamış, birkaç dakika içinde 12 göçmenin kişi başı 400 avroya yakın bir fiyatla satıldığını öne sürmüştü.

Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Maitig de yoğun tepkiler üzerine, olayın araştırılması amacıyla soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.