HARTUM (AA) - Sudan, "vatandaşlarının Libya'da maruz kaldığı kötü muamele" sebebiyle bu ülkenin maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Sudan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Libya'nın Hartum Maslahatgüzarı Ali Miftah El-Mahruk'un Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, Sudanlılara yönelik kötü muamelenin kabul edilemez olduğu vurgulanarak, "Trablus'taki elçiliğimiz ilk andan itibaren Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve yetkili birimlerle irtibat halinde konuyu takip ediyor." ifadelerine yer verildi.

"Libya maslahatgüzarının bu utanç verici durum karşısında üzüntüsünü ve özrünü ilettiği" aktarılan açıklamada, maslahatgüzarın söz konusu durumun Libya halkının ahlaki değerleri ile örtüşmediğini, olayın arkasında hükümetin kontrolü dışındaki alanlarda bulunan çetelerin olduğunu beyan ettiği kaydedildi.

Libya'daki bir grup Sudanlıya işkence edildiğini gösteren videolar bir süre önce sosyal paylaşım sitelerinde yer almıştı. Bunun üzerine UMH'ye bağlı Dışişleri Bakanlığı da "ülkedeki göçmenlere yönelik utanç verici suçları" kınamıştı.