TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın, Libya'daki Avrupa Birliği Sınır Yardımı Misyonu (EUBAM) Başkanı Vincenzo Tagliaferri ile sınır güvenliği, yasa dışı göç ile kaçakçılık sorununu görüştüğü bildirildi.

UMH Başkanlık Konseyi Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Serrac, başkent Trablus'ta Tagliaferri ile güvenlik meseleleri hakkında bir toplantı yaptı.

Toplantıda Libya'nın sınır güvenliği, yasa dışı göç, kaçakçılık ve terör gibi konular masaya yatırıldı.

Fayiz es-Serrac, yasa dışı göç, kaçakçılık ve terör sorunlarının yaşandığı bir dönemde, Libya'nın içinde bulunduğu zor şartlar altında sınır güvenliği meselesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Libya ve AB misyonu arasında koordinasyonun devam etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Serrac, "Temelleri güvenlik, istikrar, otorite ve toprak bütünlüğü olan değişmez ulusal ilkeler çerçevesinde sınır sorununa köklü çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Fayiz es-Serrac, sınır güvenliği sorununun, devletin imkanlarını zayıflatan siyasi bölünmeden kaynakladığını da ifade etti.

Vincenzo Tagliaferri ise ülkenin yüzölçümünün büyük olması ve farklı yapılarda alanları olması nedeniyle Libya'da sınır güvenliğinin tam olarak sağlanması için zamana ihtiyacı olduğunu aktardı.

Siyasi krizin yaşandığı Libya, ülkelerindeki çatışmalar ve güvenlik sorunları nedeniyle Avrupa'ya gitmek isteyen çok sayıda Afrikalı göçmenin rotası üzerinde yer alıyor.