Ülke tarihimizde oldukça eski bir yeri olan lokma tatlısı, Osmanlıdan günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Özellikle son yıllarda lokma tatlısının değişmesi ile daha da hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan bu lezzet, sizlere bir adım kadar uzakta. Geçmişte sadece Osmanlı saraylarında yapılan lokma döktürme, günümüzde halkın her kesimi tarafından rahatlıkla yaptırılabilmektedir. Uygun fiyatı ve maksimum lezzeti sizlere sunan bu imkanlardan faydalanabilmek oldukça kolay. Eski Osmanlıda bu tatlı genellikle güzel bir anlaşma veya birinin ölüm yıl dönümünde dökülürdü. Üzüntülü veya sevinçli zamanlarda yaptırılan bu tatlı, zaman zaman saray dışındaki halka dağıtılırdı.

Lokma, cami çıkışlarında, herhangi bir sokağın başında, ev önünde veya daha farklı yerlerde rahatlıkla lokmacı ustaları tarafından dökülebilmektedir. Hayır amaçlı olarak oldukça yaygın bir şekilde döktürülen lokma tatlısı, en fazla İzmir şehrinde yaygındır. Halk tarafından oldukça beğenilen ve severek tüketilen bu tatlıyı, sizlerde kolaylıkla uzman firmalar üzerinden temin edebilirsiniz.

En hafif şerbetli tatlılar arasında yer alan lokma tatlısını bazı yörelerimizde peynir ile birlikte de tüketmektedirler. Oldukça leziz ve keyif verici olan bu tatlı, oldukça uygun fiyatlar üzerinden temin edilebilmektedir. Bunun için bir firma seçimi yapmalı, paket seçmeli ve kişi sayısını belirtmelisiniz. Daha sonra sizlere sunulan fiyat üzerinden anlaşma sağlayabilir ve hayır lokması dağıtabilirsiniz.

Lokma Dağıtımı

Lokmacı İstanbul, İzmir, Antalya ve bunun gibi onlarca farklı şehirde hizmet sunmaktadır. Bu hizmetten faydalanabilmek için lokma ustalarına artık internet üzerinden dahi ulaşılabiliyor. Oldukça fazla seçenek üzerinden sizlere hizmet veren bu firmalarda, güvenilirlik oldukça önemlidir. Alanında uzman ekipleri seçerek lokma dağıtım hizmetinden sizlerde faydalanabilirsiniz. Evlerinize kadar hizmet veren bu firmalarda, mobil araç dağıtım sistemi de bulunmaktadır.

Cami önlerinde, sokak başlarında veya ev önü gibi birçok alanda dağıttırabileceğiniz hayır lokması mobil araçlar ile servis edilmektedir. Kişi sayınıza uygun miktarda seçim yapmanız sonrasında, gün ve saat belirlemeniz gerekmektedir. Kaliteli ve alanında iyi olan firmalar sizlere anında kaliteli hizmet sunmakta, belirlediğiniz saat ve günde arzu ettiğiniz lokma dağıtımını sağlamaktadır.

İstanbul lokma dökümü için hayirlokmasi.com.tr adresini ziyaret edebilir 0530 060 80 60 numaralı hattan hızlıca sipariş verebilirsiniz.