BEYRUT (AA) - Lübnan'da yaşayan Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki olarak protesto gösterisi düzenledi.

Başkent Beyrut'ta cuma namazı sonrası binlerce Filistinli, ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını protesto etti.

İmam Ali Camisi'nin önünde toplanan göstericiler, Kudüs için toplu dua ettikten sonra sloganlar atarak, Sabra ve Şatilla mülteci kampının girişinde yer alan Filistinli Şehitler Mezarlığı'nın önüne kadar yürüdü.

Gruptakiler tekbir getirerek, "Kudüs Müslümanlarındır", "Filistin'e yeniden döneceğiz", "ABD ve İsrail’i lanetliyoruz", "Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmiyoruz" şeklinde ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

-Filistin bayraklarının yanında Türk bayrakları da taşındı

Çok sayıda Lübnanlının da katıldığı gösteride, Filistin bayraklarının yanında Türk bayraklarının da taşınması dikkati çekti.

Gösteriye katılan bir Filistinli, AA muhabirine, Türkiye'nin Filistin davasına Araplardan daha fazla destek verdiğini söyleyerek Türk halkına teşekkür etti.

Filistinli gruplar tarafından yapılan açıklamada, gelecek pazar günü ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde bir gösteri daha yapılacağı ifade edildi. ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından bu sabah yayınlanan bildiride, ABD vatandaşlarının gösteri yapılan yerlerden uzak durması istendi.