Olay, geçen hafta Aksu ilçesinde meydana geldi. İş insanı Ömer T.'ye ait 30 koyun ve keçinin bulunduğu çadıra gece yarısı yanındaki 2 kişi ile gelen Hüseyin Y., lüks otomobilinin bagajına yüklediği koyunları 4 sefer yaparak çaldı. Hayvanlarının çalındığını sabah işe geldiğinde öğrenen Ömer T. durumu Aksu Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızlığın meydana geldiği güzergahtaki kamera kayıtlarını 72 saat boyunca inceledi.

Kayıtlarda lüks bir otomobilin hayvanların bulunduğu çadırın arkasına geldiği ve içerisinden inen şahısların hayvanları otomobile bindirdiği görüldü. Aynı işlemin 4 kez tekrarladığı görülürken, otomobilin sürekli aynı güzergahı kullandığını tespit eden ekipler plakasından tespit edilen araç sahibi Hüseyin Y.'yi adresinde gözaltına aldı.

Polis merkezinde suçunu kabul eden Hüseyin Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikte ifadesini değiştirdi. Hırsızlık olayını kabul etmeyen Hüseyin Y., “Maddi durumum iyidir. Daha önce küçükbaş hayvan hırsızlığı yaptım ancak bu dosyadaki suçu işlemedim. Müştekinin zararı olan 100 bin TL'yi ödemek istemiyorum. Her ne kadar kollukta düzenlenen tutanakta hırsızlık olayını gerçekleştirdiğimi söylediysem de biran önce uyuşturucu madde kullanmak ve karakoldan biran önce çıkmak için bu şekilde ifade verdim" dedi.

Hüseyin Ç. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine konuldu.