BUDAPEŞTE (AA) - Çin Başbakanı Li Kıçiang, Çin ve Orta Avrupa ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliğinin son yıllarda ciddi şekilde arttığını söyledi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Çin-Orta Avrupa Ülkeleri Ekonomik ve Ticari Forumu'na katılan Başbakan Li Kıçiang, burada yaptığı konuşmada, Çin ve Orta Avrupa ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliğinin tüm ülkelerin çıkarına olduğunu söyledi.

Küresel gelişmelere bakıldığında Çin ve Orta Avrupa ülkeleri arasındaki işbirliğinin rasyonel olduğunu ve işbirliği kapsamında ülkelerin birbirlerini tamamladığını belirten Kıçiang, ''Çin ve Orta Avrupa ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliği son yıllarda ciddi bir şekilde arttı.'' diye konuştu.

Başbakan Kıçiang ayrıca, Çin'in ekonomik anlamda büyük gelişmeler gösterdiğini, ülkede her yıl birçok yeni şirketin kurulduğunu ve geleneksel sektörlerin modernize edildiğini kaydetti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise Avrupa kıtasında, Orta Avrupa'nın en yüksek rekabet gücüne sahip bölge olduğunu ve bölgenin dinamik şekilde büyümesinin beklendiğini vuguladı.

Avrupa'nın önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu, böylesi bir dönemde Avrupa'nın içine kapanmasının doğru olmayacağını ifade eden Orban, ''Eğer Avrupa özellikle de tarihi sorunlarla karşı karşıyayken kendi içine kapanırsa gelişme fırsatını kaybeder.'' şeklinde konuştu.

Orban ayrıca, Çin ve Orta Avrupa arasındaki başarılı işbirliğinden tüm Avrupa'nın kazanç sağlayacağını söyledi.