SİVAS (AA) - Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Sivas'ın Kangal ilçesinde, özellikle sedef hastalığı ve diğer cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılan "doktor balıklar"ın bulunduğu ünlü kaplıcayı gezdi.

Ivanov, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen fahri doktora törenin ardından Kangal ilçesindeki Balıklı Kaplıca'ya geçti. Kaplıcadaki havuzları gezen Ivanov, işletme sahibi Fuat Ünsal'dan özellikle sedef hastalığı ve diğer cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılan "doktor balıklar" hakkında bilgi aldı.

Ivanov, gezi sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Üniversitesinin davetlisi olarak Sivas'a geldiğini anımsattı.

Vali Davut Gül ile Belediye Başkanı Sami Aydın'ın, Sivas'ın aynı zamanda kaplıcalarıyla da ünlü olduğunu aktardıklarını dile getiren Ivanov, "Özellikle deri hastalıklarından muzdarip kişilerin buraya tedavi olmaya geldiklerini anlattılar. Ben de ilgilenip yerinde görmek istedim." dedi.

- "Dünyadaki yegane merkez"

Ivanov, sedef ve deri hastalığından muzdarip kişilerin çok sıkıntı çektiğini bildiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Makedonya'da da bu tarz hastaların olduğunu bildiğimden özellikle gelip kaplıcayı görmek, Makedonya'da tanıtıp oradan da hastaların gelmesini sağlamak istedim. Sedef hastalığıyla alakalı dünyadaki yegane merkez. İnanıyorum ki benim burayı ziyaret etmemle ve gazetecilerin de burada yaşananları çekip Makedonya'da yayınlamasıyla Makedonya'dan çok daha fazla sayıda hastanın buraları ziyaret edeceğine ve buralarda çare bulacağına inanıyorum."

Vali Davut Gül de kaplıcadaki dereye girerek bir süre balıklara tedavi oldu.