MANİSA (AA) - Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki kırsal Emcelli Mahallesi'nde önceki yıllarda yıkılan camilerden kalanlarla birlikte toplam 3 minare bulunması görenleri şaşırtıyor.

2012 yılındaki yasal düzenlemeye kadar tüzel kişiliği "köy" olan Emcelli Mahallesi'nin Muhtarı Akif Karadağ, AA muhabirine, yöreye gelen ziyaretçilerin dikkatini camisi olmayan minarelerin çektiğini söyledi.

Köydeki eski caminin 1969 yılında meydana gelen depremde yıkıldığını, minarenin ayakta kaldığını belirten Karadağ, deprem sonrası köyün yaklaşık 1 kilometre mesafede bugünkü bölgesinde yeniden kurulduğunu anlattı.

Köyde 1971'de bir hayırseverin katkısıyla ikinci bir cami ve minarenin yaptırıldığını belirten Karadağ, bu caminin de 2016 yılında kıblesinin hatalı olduğunun tespit edilmesi üzerine yıkılarak yenisinin yapıldığını aktardı.

Önceki cami arazisi içinde yaptırılan yeni camiye de minare yapıldığını, böylelikle birbirine çok yakın ama ayrı camilere aitmiş gibi görünen iki minarenin ortaya çıktığını ifade eden Karadağ, "Eski camiyi yaptıran hayırseverin isteği üzerine minare yıktırılmadı. Eski caminin yerine yeni bir cami ve minare yapıldı. Böylelikle mahallede bir cami, üç minare oldu." dedi.

- "Her caminin anısı var"

Yöre sakinlerinden 90 yaşındaki Mehmet Küçüközkan ise köyde yıkılan her camiden geriye minaresinin anı olarak kaldığını belirtti.

Bu durumun köye misafir gelenlerin dikkatini çektiğini anlatan Küçüközkan, "Mahallemizde bir cami, üç minare var. Köyün her yerinde ezan sesi yankılanıyor ama cemaat bir camide buluşuyor. Köye ilk gelenler çok fazla cami olduğunu zannediyor. Her camimizin anıları var. Bu anılar köyümüzün tarihinde yaşayacak." diye konuştu.