DONJİ VAKUF (AA) - Manisa'nın Şehzadeler Belediyesi tarafından Bosna Hersek'teki kardeş belediyesi Donji Vakuf'ta yaptırılan Aktif Çocuk Parkı açıldı.

Parkın açılışına, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Şehdazeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, eski milletvekili Nihat Öztürk ve Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic ile vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Şehdazeler Belediye Başkanı Çelik, burada yaptığı açıklamada, Donji Vakuf ile çok iyi ilişkilere sahip olduklarını belirterek, "Buradaki tüm Boşnakları çok seviyoruz." dedi.

Donji Vakuf'a ilk geldiğinde yeterince çocuk oyun parkı olmamasının dikkatini çektiğini ifade eden Çelik, bir çocuk parkı yapma istediğini mevkidaşına ilettiğini ve hemen akabinde çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Çocuk parkında kullanılan oyun gruplarının Türkiye'den getirildiğini söyleyen Faruk, "Bunun yanı sıra yetişkinlerin de kullanabileceği dış mekan spor aletleri gönderdik. Bosna Hersek'teki ekip ise bunların montajını gerçekleştirdi ve çok güzel bir park ortaya çıktı." diye konuştu.

Çelik, parkta oynayan çocukların sevincini görünce kendini çok mutlu hissettiğini belirterek, Donji Vakuf'ta daha önce de inşaatı yarım kalan bir spor salonunun tamamlanması için destekte bulunduklarını anımsattı.

Donji Vakuf Belediye Başkanı Susic de Şehzadeler Belediyesi ile 2014'te "kardeş belediye" olduklarını hatırlatarak, "Son derece kaliteli bir park oldu. Parkı yaparken bile çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bu da bu şehrin parka olan ihtiyacını gösteriyordu." dedi.

Amaçlarının çocuk ve gençlerin vakit geçirebilecekleri bir alan sağlamak olduğunu söyleyen Susic, karşılıklı ziyaret ve tecrübe paylaşımlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.