ANKARA (AA) - AYKUT KARADAĞ - Başkentte bir marketteki soygunun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, maskeli soyguncunun marketin müdür yardımcısıyla hareket ettiğini belirledi. İki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Yenimahalle ve Keçiören'de meydana gelen iki ayrı gasp olayını aydınlatmak için geniş çaplı çalışma başlattı.

Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülere göre, Yenimahalle ilçesi Burç Mahallesi'ndeki bir markete giren yüzü maskeli bir kişi, "Sessiz olun, ben yandım sizi de yakarım" diyerek tehdit ettiği market çalışanlarından kasadaki paraları vermesini istedi.

Bunun üzerine marketin müdür yardımcısı M.U., kasada bulunan yaklaşık 15 bin lirayı şüpheliye teslim etti.

Paraları alan yüzü maskeli şüpheli, M.U. ve market çalışanı M.S.'yi depoya kilitledikten sonra olay yerinden kaçtı.

Soygun ihbarının ardından harekete geçen polis ekipleri, marketin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

İnceleme sonucunda şüphelinin kimliğinin E.D. olduğunu tespit eden ekipler, zanlıyı kısa sürede yakaladı.

- Soygunu marketin müdür yardımcısı planlamış

Öte yandan müdür yardımcısı M.U. ile market çalışanı M.S.'nin ifadesine başvuran ekipler, M.U'nun çelişkili ifadelerinden şüphelenerek daha detaylı sorgulama yaptı. M.U, soygunu E.D. ile birlikte planladıklarını itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından E.D. ile müdür yardımcısı M. U, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Bıçak çekerek kasiyeri tehdit etti

Keçiören Sancaktepe Mahallesi'nde bir marketteki gasp da güvenlik kamerasına yansıdı.

Buna göre, markete gelen bir kişi, müşteri gibi davranarak kasaya yöneldi.

Üzerinde taşıdığı bıçağı çıkartıp kasiyere doğrultan zanlı, kasadaki paraları istedi.

Kadın kasiyerden bin 850 lira alan zanlı marketten uzaklaştı.

Marketin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, zanlının O.K. olduğunu tespit etti. Yakalanan O.K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.