SİİRT (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Vekili Levent Uslu, "Küçücük emperyalistlerin kölesi kral olacağımıza, hayra hizmet eden, Hakkın rızasını kazanmak için uğraşan büyük bir devletin neferleri olalım." dedi.

Siirt Valiliği İl Özel İdaresi ile Belediye BEM-BİR-SEN Siirt Şube Başkanlığı arasında bir otelde düzenlenen sosyal denge tazminatı sözleşmesi imza töreninde konuşan Uslu, Türkiye merkezinde dünyanın büyük bir gerilimin içerisinde olduğunu söyledi.

Herkesin dili, ırkı ve mezhebi ayrılıkları bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Uslu, şöyle devam etti:

"Birlik olalım dünyayı yönetelim. Küçücük emperyalistlerin kölesi kral olacağımıza, hayra hizmet eden, Hakkın rızasını kazanmak için uğraşan büyük bir devletin neferleri olalım. Memur-Sen olarak nerede durduğumuzu iyi biliyoruz. Nerede duracağımızı da nerede koşacağımızı da iyi biliyoruz."

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının Türkiye ile alakalı provokatif bir karar olduğunu savunan Uslu, "Suriye'de bir terör örgütüne muhtaç, Irak ve İran'a sözü geçmiyor, Türkiye'de 15 Temmuz'da o ve onun alçak uşakları büyük bir mağlubiyet yaşadı. Bunun sonucunda bu kararla tekrar bu bölgeyi karıştırarak, bir savaş çıkartarak tekrar kendi lehine çözüm üretmekte." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, törende yaptığı konuşmada, Yunan medeniyetinin felsefe, Avrupa medeniyetinin bilim ve teknik, Osmanlı medeniyetin ise ahlak, erdem ve adalet üzerine kurulu bir medeniyet olduğunu aktardı.

"Bizi de farklı kılan aslında budur. Dolayısıyla ahlak, erdem ve fazileti bir yaşam biçimi haline getirmemiz çok önemlidir." diyen Kuş, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşları kendi menfaatleri, hak ve çıkarları çalışacaklar elbette, bu gayet normal. Bir yandan da topluma karşı böyle bir sorumluluğumuz var. Gerek İslam medeniyeti olsun gerek Türk toplumunun temel özelliği olan ahlak, onur, fazilet, çalışkanlık meziyetlerinin hepsini kendi toplumumuza, gençlerimize yaymamız lazım."

Konuşmaların ardından, İl Özel İdaresinde çalışan 104 memuru ilgilendiren yeni sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalandı.