İZMİR (AA) - Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Ege'nin Kuzeybatı kesimlerinde, pazartesi gününden cuma gününe kadar Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Soğuk hava dalgasıyla hava sıcaklıklarının hissedilir derecede 8-12 derece azalarak, mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Bu akşam Kuzey Ege kıyılarında yağışların başlaması beklenirken, pazartesi günü itibarıyla bölge genelinin yağışlı geçmesi öngörülüyor.

Salı günü, Çanakkale'nin batı kıyıları hariç bölge genelinin yağmur ve sağanak geçeceği akşam saatlerinden sonra ise Balıkesir'in doğu ve kuzey kesimleriyle Manisa'nın doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Çarşamba günü ise ilk saatlerde Balıkesir'in güneydoğu kesimlerinde Dursunbey, Sındırgı çevreleri sabah saatlerinde hafif kar yağışı görüleceği, iç kesimlerde sıcaklığın -2 ila -5 derece arasında seyredeceği öngörülüyor.

Perşembe günü sabah saatlerinde özellikle iç kesimlerde sıcaklığın sıfır derecenin altında seyredeceği, don meydana geleceği, soğuk ve yağışlı havanın cuma günü yurdu terk etmesinin beklendiği kaydedildi.