MUĞLA (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen 2. Milas Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği başladı.

Etkinlik kapsamında, protokol üyeleri ve öğrenciler, Belediye Meydanı'ndan Atapark'a kortej eşliğinde yürüdü. "Dokuz taş çocuk oyunları" kategorisinde 5 bin 786 öğrenci, aynı anda bir dakika boyunca geleneksel çocuk oyunlarından dokuz taş oynadı.

Öğrencilerden oluşan aşçı ekibi de, "Büyük ahşap tabakta balık salatası" kategorisinde, özel hazırlanan bir tabakta 561 kilo ağırlığında salata hazırladı. İki kategoride de Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapıldığı belirtildi.

Hazırlanan salata, vatandaşlara ikram edildi.


-Kaymakam Arslan: "Kültür balıkçılığı üretiminde lideriz"

Milas Kaymakamı Eren Arslan, ilçenin kültür balıkçılığı üretiminde lider olduğunu söyledi.

Milas'ı, "uyuyan güzel"e benzeten Arslan, "Biz bu güzeli uyandırmaya çalışıyoruz. Çünkü bağrında bulunan 27 antik kenti, tarımı, turizmi, endüstrisiyle, bu festivalle, balık sektöründeki liderliğiyle, ilçemizi hak ettiği yerlere taşımaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de, bizim için de gelecek güvencesi olan çocuklarımızı projenin merkezine alıyoruz." diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, balıkla ilgili alanlarda rekorlar kitabına başvuru yapılmasının büyük ilgi çektiğini, mutlu olduklarını dile getirdi.

Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal da, Milas'ın, rekor kırmayı bir rutin haline getirdiğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda birkaç rekor daha, belki de gelecek yıllarda kendi rekorlarını kırmaya çalışacak. Milas'ta yapılan her etkinlik ve festival, layıkıyla yerine ulaşıyor. Milas, Muğla ve bölgemizin kalkınması ve tanıtılması için son derece önemli katkılar sağlıyor." ifadelerini kullandı.