ANKARA (AA) - Türkiye ve Hindistan arasında imzalanan ve 2017-2020 yıllarını kapsayan "Kültürel Değişim Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Delhi'de 1 Mayıs'ta imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Hindistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında 2017-2020 Yılları İçin Kültürel Değişim Programı"na göre, iki ülke ortak seminerlerle oyunculuk, tasarım ve edebiyat alanlarında tiyatro, opera ve bale sanatçılarının değişimiyle Türkiye ve Hindistan arasındaki dostluk bağlarını geliştirecek.

İki ülke düzenlenecek uluslararası tiyatro festivalleri, kutlamalar, ve çeşitli kültürel etkinliklerle ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunacak ve kitap yayıncılığı alanında yayıncılar ile dernekler arasındaki ilişkilerin güçlenmesini destekleyerek tanınmış yazar ve şairlerin eserlerinin tercüme edilmesini teşvik edecek.

Türkiye ve Hindistan arasında akademisyenlerin araştırmalarına yardımcı olmak için kaynak değişimi sağlanacak ve iki ülkenin ulusal kütüphaneleri olan Türkiye Milli Kütüphanesi ve Hindistan Milli Kütüphanesi arasında doğrudan iletişim ve iş birliği teşvik edilecek.

İki ülke ayrıca Anadolu Ajansı (AA) ve United News of İndia (UNİ) arasındaki iş birliğinin de gelişmesine destek olacak.