ANKARA (AA) - Türkiye ile Pakistan, Macaristan ve Gabon arasında imzalanan anlaşmalar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Ankara'da 23 Şubat 2017'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşması", ile iki ülke arasında ormancılık alanında iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Anlaşma çerçevesinde Türkiye ve Pakistan, çölleşme ve erozyonla mücadele, ormancılık, toprak koruma, tohum ve fidan yetiştiriciliği ve orman yangın yönetimi gibi birçok alanda iş birliği yapacak.

Budapeşte'de 24 Şubat 2015'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Macaristan Hükümeti Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasına İlişkin İdari Anlaşma" iki ülkenin sosyal güvenlik kurumları arasındaki idari uygulamaları düzenleyerek, bu alandaki iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Ankara'da 12 Mayıs 2015'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması"yla iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini daha da güçlendirmek ve Türkiye ve Gabon'da barış ortamı içinde refahın ve istikrarın geliştirilmesi amaçlanıyor.

Anlaşma çerçevesinde iki ülke kara para aklama, siber suçlar, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı, uyuşturucu üretimi ve ticareti, yasa dışı göç, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı, yasa dışı silah ticareti ve evrakta sahtecilik gibi alanlarda iş birliği yapacak.